Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

torsdag, oktober 02, 2008

Plommonsås

Ännu ett trist inlägg utan bild...men, det är ett recept på begäran igen. Gjorde en kaneldoftande plommonsås till den helstekta kotlettraden på jobbet förra veckan som blev mkt uppskattad, lätt att göra är den dessutom :)

Plommonsås

500 g plommon, urkärnade i bitar
1 stor röd lök, finhackad
½ dl rödvinsvinäger
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk malen kanel
½ tsk grovmalen svartpeppar

Blanda allt i en gryta och låt smälta ihop på svag värme, låt sedan sjuda tills plommonen smält ihop helt, ca ½ timme. Späd ev med vatten om det behövs. Smaka av så det inte behövs mer salt, peppar eller kanel.
Serveras med fördel till fläskkött, vegetarisk mat o kanske kyckling...
En bra sås som passar både gluten och laktosallergiker.