Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

onsdag, februari 03, 2010

Testing testing...

För tillfället bakar jag muffins på längden och tvären :) tänkte bjuda på fina cupcakes på mitt födelsedagsfirande nu i februari och letar efter de ultimta muffinsen till detta... Har hittat tre favoriter så här långt, får se om det blir någon/några utav dem... tyvärr har kameran glömts bort men bilder kommer nästa gång de bakas.

Först ut blev muffinsen som av sonen kallades "utan allt" -de var både ägg och laktosfria *S*

Mixa 150 gr mörk choklad i matberedare, tillsätt 1,5 dl strösocker, 1 msk bakpulver, 1 msk vaniljsocker, 1 krm salt, 0,5 dl rapsolja, 3 dl vetemjöl och 2,5 dl havregrädde och kör till en jämn smet.
Fördela i muffinsformar o grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.


Sen blev det bananmuffins och de är nog sonens favorit :)

Vispa 130 gr smör med 170 gr socker (gärna råsocker) tillsätt 2 ägg och vispa tills det är fluffigt.
Skiva i två mogna bananer och vispa sönder skivorna med elvispen.
Blanda 230 g vetemjöl med 2 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker och tillsätt det till banansmeten.
Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.

tredje alternativet är Hawaiimuffins med ananas o kokos:

Vispa 130 gr smör med 170 gr socker (gärna råsocker) tillsätt 2 ägg och vispa tills det är fluffigt.
Tillsätt 350 gr krossad ananas (som fått rinna av lite)
Blanda 230 g vetemjöl med 100 g riven kokos, 2 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker och tillsätt det till ananassmeten. Tillsätt ev lite spad från ananasen som det blir väldigt tjockt.
Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.

Eftersom det inte blev några muffinsbilder får ni en vinterbild istället