Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

söndag, mars 27, 2011

så det kan bli...


Skulle bjuda på cupcakes idag... och tanken var att det skulle vara piña colada cupcakes men vid närmre eftertanke kom jag på att en av mina gäster inte gillar vanilj och således inte vit choklad...

ananasmuffinsen var redan gräddade...
vad skulle det bli för topping då??
Färskosten låg i kylen och väntade...
mörk choklad hade jag hemma...
kokosen gömde sig någonstans längst in i skafferiets mörker...
rom fanns i barskåpet...

sagt och gjort
det blev en mörkchokladtopping med rom
istället för den vita chokladtopping med vanilj och kokos som var min ursprungstanke:)

och alla gästerna blev väldigt nöjda och glada och köpte fina väldoftande ljus :D



Ananasmuffins:

3 ägg
3 dl socker
1,5 dl matolja
1,5 dl juice (eller ananasspad om du använder konserverad ananas)
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl ananas i bitar (eller krossad avrunnen om du känner för det)

vipsa ägg o socker, tillsätt olja och juice
blanda allt torrt och rör ner det i äggvipset :)
rör sedan ner ananasen och fördela i muffinsformar, fyll dem inte till mer än max två tredjedelar!
grädda i ca 200 grader 13-15 minuter.
låt dem kallna!

Frosting

200 g mörk choklad
200 g färskost
3 dl vispgrädde
0,5 dl rom

Smält chokladen, vispa den med färskost och grädde tills det blir en luftig och jämn smet. Smaksätt med rom och spritsa den på muffinsen.
Dekorera!
Jag nöjde mig med chokladströssel idag :)