Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

tisdag, december 08, 2009

Och så lite sill till då...

Första experimentet idag blev en sill med bacon o pepparrot :) nu äter jag ju inte pepparrot men jag fick hjälp med provsmkningen o de sa att det var en lagom mild pepparrotssmak, alltså kan man öka på mängden pepparrot om man gillar det :)



2 burkar matjessill (á 200 g)
1 pkt bacon (á 140 g)
½ syrligt äpple
½ dl crème fraiche
3 msk majonäs
1 msk riven pepparrot
nymald svartpeppar efter smak

Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Riv äpplet grovt.
Låt sillen rinna av....du behöver inte spara på spadet.
Blanda allt utom sillen o smaka av... o rör sedan ner sillen.
Låt den stå o dra till sig i kylskåp i ett dygn. Den håller ca 1 vecka :)

Sill, sill och ännu mer sill...

Var på sillprovning på Sjömagasinet igår och det var verkligen en höjdare, har nog aldrig blivit så mätt på bara sill *ler*

Bara atmosfären på Sjömagasinet är värt en hel del, lägg sedan till goda vänner och andra trevliga individer... kan itne annat än bli ett bra betyg ;)

Det började redan på utsidan där vi bjöds på glögg som man kunde avnjuta framför en trevligt sprakande brasa... Inne hänger man av sig kläderna i garderoben o blir frestad av alla dofter från julbordet...

En kort presentation o sen fick vi hugga in på all underbar sill... den mesta sillen var fantastisk *ler* dock var den skånska kryddsillen ett bottennapp i mina ögon (samt i mitt skånska sällskaps) det saknades "bett" i den. Bästa sillen -svårt att avgöra- det blir nog delat mellan två sillar och en strömming -senapssillen, currysillen och kräftströmmingen var i en klass för sig. Det som frestade mest var nog en grönkåls o fikonsallad men eftersom det inte är en sill går den i en egen division *S*

Måste erkänna att resten av Sjömagasinets julbord frestar så ett besök är ingen omöjlighet...

Och eftersom jag är som jag är har min hjärna gått i spinn på sillar idag... Har med hjälp av Allt om mat o mitt eget huvud lagt in ett gäng idag, blir de bra kommer recepten upp när tid finnes :)