Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

måndag, augusti 17, 2009

och jo... eller...

Det var ju efterrätt på lördagen... o det receptet finns redan här på bloggen :)

Hallonripplad cheesecake

Mixade dock inte hallonen, det funkar lika bra att bara strö frysta hallon över/i den vita chokladsmeten.

Majonäs...

Vi gjorde majonäs på:

10 äggulor
1,5 dl svensk senap
2 liter olja

smaksatte den med lite ättika (2-3 msk ättikssprit), svartpeppar o salt. En matsked vatten för att "stanna" den...

Till Aiolin smaksatte vi allt med riven vitlök och tog undan hälften innan vi smakade av med mer salt o peppar... inga konstigheter där...

I den andra hälften hade vi finhackad röd chili och lite ketchup (mest för färgen) innan vi smakade av även den med salt o peppar...

Passade väldigt bra till räkorna...

Här kommer Piff o Puff...

Har blivit lite dåligt med bloggande ett tag... ska dock försöka få upp de sista lägerrecepten...
Hoppar dock till lördagens lunch nu... Piff o Puffsalladen som inte har något som helst med ekorrar att göra... Och inte var det elakt menat heller, ledsen att det blev lite internt en stund...

Här är receptet iallafall :)

Gör en grönsallad med valfria grönsaker :) vi hade isbergssallad, rivna morötter, gurka, tomat, rädisor i vår variant... Ställ den åt sidan ;)

Koka risonipasta enligt anvisningar på paketet... Stek upp önskad mängd kebebsplit -nu kommer det stora erkännandet!! Jag fuskade o använde Eldorados frysta variant, det var enda halvfabrikatet på hela veckan *lovar*
Blanda risonipastan med kebabsplit och fetaost.

Till detta hade vi givetvis en sås/dressing... så var det det där med mått, ni får smaka er fram helt enkelt!!

Egengjord majonäs, turkiskt yogurt, paprikapulver, svartpeppar, salt, vitlökspulver, chiliflingor och så givetvis grytörterna (nu har jag spanat i flera Willy´s-butiker o de har funnits i alla, dock göms de bland importerade varor ibland)

Och när jag nu gett ett halvdant recept på den dressingen så är det dags för nästa erkännande : det var samma sås som var i potatissalladen på fredagskvällen :) där blandade vi helt enkelt kokt kall potatis, rödlök i "båtar" med ovan nämnda sås... inga som helst konstigheter...

Till potatissalladen fick ni grillad kotlettrad... Den var marinerad på mitt sätt givetvis ;) i Marinaden hade jag: rapsolja, lite ättika (vinäger går minst lika bra men på lägret fanns det någon som inte tål vinäger), riven vitlök, svartpeppar, kanel, chiliflingor samt salt.

Då var det väl majonäsen kvar... men den får ett eget inlägg :)