Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

fredag, augusti 05, 2011

brödbakartagen....

Om man "råkar" få 15 l filmjölk och yoghurt med kort datum gäller det att hitta på nåt kul med det :)
färskost är givet...
sen blir det bröd också, ska prova lite olika varianter på filmjölksbröd och här kommer variant 1
med inspiration från ett recept hämtat på Torestorp-Älekullas PRO´s hemsida (ja, jag kan hitta recept överallt *S*)

FILMJÖLKSBRÖD -med mina ändringar då...
2 st avlånga bröd

1 l filmjölk
1,5 dl sirap
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
3 dl rågsikt
2 dl havregryn
1.5 dl havrekli
1 dl rågkross
1 dl linfrö
1 dl hirs (skalad)
2 dl solrosfrön
2 dl russin
5 tsk bikarbonat
3 tsk salt

Blanda allt till en gröt. Fördela i två smörade avlånga formar (1,5 l)
Grädda i 150-175 grader i ca 1 timme och en kvart.