När man jobbar fredagskvällen och lördagskvällen får man hitta tid till mys på andra tider...
När man har en krasslig son med både ont i halsen och sår i munnen får man hitta på nåt som ger lust att äta trots allt...
När man vill testa Arlas nya chokladgrädde...
När man är grymt sugen på våfflor kombinerar man detta...
Och summan blev den kanske inte alldeles nyttiga frukosten "Våfflor á la marängsviss" :D
men... det är faktiskt lördag... och njutningsnerven ska ha sitt... och det här är nog det närmsta lördagsgodis sonen kommer idag :D
Våffelsmet (till en hel drös våfflor)
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g smält smör (eller, för all del -2 dl flytande margarin)
6 dl mjölk
2 dl vichyvatten
Blanda torra ingredienser, vispa i mjölk och smör till en jämn smet och rör sedan försiktigt i vichyvatten.
Grädda i våffeljärn. I mitt våffeljärn behöver jag inte smörja nåt alls... Grädda dem riktigt gyllene och frasiga.
Skiva ½ banan över en våffla, på med en klick vispad chokladgrädde, ringla ev lite chokladsås över och toppa med lite maränger (jag har hittat helt underbara pyttemaränger på ICA City i Borås), man kan även toppa med lite minimarschmallows...
Ät och njut!!!
Sonen klarade av att äta två ;)
lördag, november 13, 2010
fredag, november 12, 2010
Reklam...
Arla lanserar en ny typ av grädde -en smaksatt sådan som låter riktigt intressant, själv ska jag ta mig ut och leta reda på någon av varianterna idag och servera den tillsammans med våfflor till min sjuka son idag -han hade lite ont i halsen men jag "tvingade" iväg honom till skolan ändå så nån uppmuntran måste han få innan jag sticker iväg och jobbar sen... och vad kan vara bättre än våfflor med bananer och en god (förhoppningsvis *s*) grädde...
Testa du med!!
Har du tur kan du få bli testpilot!!
Testa du med!!
Har du tur kan du få bli testpilot!!
tisdag, november 09, 2010
Haremsgryta med couscous
jag vet att det är länge sen sist... men det finns hopp för framtiden :)
Haremsgryta
700 g kycklingfilé
2-4 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 gul lök
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl buljong (grönsaks eller kyckling)
2 tsk soja
2 tsk sambal oelek
1 msk honung
0,5 tsk färsk riven ingefära
skal och saft från 0,5 citron
200 gr (½burk) kikärtor
0,5 dl hackad persilja
0.5 citron i klyftor (valfritt *S*)
Bryn kycklingen tillsammans med hackad lök och krossad(riven, pressad) vitlök och salt.
Koka ihop övriga ingredienser ett par minuter och tillsätt sedan kyckling och lök samt kikärtor och låt det puttra ca 10minuter.
Smaka av, ev kan det behövas mer salt...
Tillsätt persiljan och citronklyftorna precis innan servering.
Servera med couscous, grönsallad samt en svalkande yogurtdressing.
Couscous på mitt sätt:
3 dl couscous
3 dl äppeljuice eller flädersaft (lite starkare än när man dricker den)
1 msk rapsolja
0.5 dl russin
0,5 dl torkade aprikoser i bitar
0,5 tsk salt
lite curry och kardemumma
0,5 dl rostade solrosfrön (om du vill)
Koka upp äpplejuicen, blanda couscous med rapsolja, salt och dofta över lite curry och kardemumma. Häll över den kokande juicen och rör om, låt stå ca 5 minuter och tillsätt sedan russin och aprikoser. Strö ev över solrosfrön vid servering.
Yogurtdressing
1,5 dl yogurt (turkisk eller grekisk)
skal av ½ citron
1 krm paprikapulver
0,5 tsk torkad mynta
1 tsk socker el honung
salt o peppar
Blanda allt och låt stå minst en halv timme innan servering, gärna längre.
Haremsgryta
700 g kycklingfilé
2-4 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 gul lök
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl buljong (grönsaks eller kyckling)
2 tsk soja
2 tsk sambal oelek
1 msk honung
0,5 tsk färsk riven ingefära
skal och saft från 0,5 citron
200 gr (½burk) kikärtor
0,5 dl hackad persilja
0.5 citron i klyftor (valfritt *S*)
Bryn kycklingen tillsammans med hackad lök och krossad(riven, pressad) vitlök och salt.
Koka ihop övriga ingredienser ett par minuter och tillsätt sedan kyckling och lök samt kikärtor och låt det puttra ca 10minuter.
Smaka av, ev kan det behövas mer salt...
Tillsätt persiljan och citronklyftorna precis innan servering.
Servera med couscous, grönsallad samt en svalkande yogurtdressing.
Couscous på mitt sätt:
3 dl couscous
3 dl äppeljuice eller flädersaft (lite starkare än när man dricker den)
1 msk rapsolja
0.5 dl russin
0,5 dl torkade aprikoser i bitar
0,5 tsk salt
lite curry och kardemumma
0,5 dl rostade solrosfrön (om du vill)
Koka upp äpplejuicen, blanda couscous med rapsolja, salt och dofta över lite curry och kardemumma. Häll över den kokande juicen och rör om, låt stå ca 5 minuter och tillsätt sedan russin och aprikoser. Strö ev över solrosfrön vid servering.
Yogurtdressing
1,5 dl yogurt (turkisk eller grekisk)
skal av ½ citron
1 krm paprikapulver
0,5 tsk torkad mynta
1 tsk socker el honung
salt o peppar
Blanda allt och låt stå minst en halv timme innan servering, gärna längre.
Etiketter:
kyckling,
lägermat,
middagsmat,
orientinspirerat,
på begäran
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)