Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

torsdag, december 30, 2010

På en pinne..

På en pinne vill man ju gärna ha maten såhär till nyår så man kan mingla och umgås och småäta gott...

Tunnbrödsrullar i skivor är väldigt smidigt och uppskattat, här är ett par förslag på vad man kan fylla dem med:

oströra:
200 g naturell färskost
140-150 g ädelost eller getost
50 g torkade apricoser eller russin
50 g rostade solrosfrön eller valnötter
2 msk honung
1 msk brandy
salt o peppar

mosa ihop allt och bred ett tjockt lager på tunndbröd, rulla ihop och låt dem ligga till sig en timme eller två innan du skär i skivor. Vill man kan man ringla lite balsamicocremé över fyllningen innan man rullar ihop rullen.
För laktosfritt alternativ använd laktosfri färskost och håll dig till getosten :)

tonfiskröra
1 burk konserverad tonfisk
½ gul lök -finhackad
½ syrligt äpple -finhackat
2 msk bostongurka
ev 2-3 msk majs
majonäs så det "hänger ihop"
salt
peppar
persilja -finhackad

Blanda allt, bred på tunnbröd, låt rullarna ligga till sig en timme eller två i kylen innan du skär i skivor.
Denna röran kan man lägga mellan två skivor formfranska och sedan skära i kuber. Eller bara ha som smörgåspålägg...


Vill man ha nåt helt annat så är baconlindade dadlar nåt man kan äta tills man svälter ihjäl ;)

Kärna ur färska dadlar, fyll dem ev med lite gorgonzola (fast det är inte alls nödvändligt) linda baconskivor runt dadlarna. Lägg i ungsfast form och gratinera i 200 grader varm ugn i ca 10 minuter. Ät och njut -lika goda varma, ljumna som kalla :)