Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

tisdag, oktober 07, 2014

Äppelbullar utan vetemjöl...

ibland vill man ha något gott även om man försöker undvika vitt socker och vetemjöl. Till en utflykt bakade jag dessa äppelbullar som fick höga poäng av alla som hade turen att få vara med :)



Grundreceptet är stort sett detsamma som till matbrödet i förra inlägget med ett litet tillägg av agavesirap för lite sötma, det går lika med med honung om man hellre vill ha det.

Äppelbullar 6 st rejäla

50 gr matfett
2 ägg
2 dl yoghurt(turkisk) el kvarg
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ dl pofiber

1-2 msk agavesirap

fyllning: grovrivet äpple, ca 2 st, malen kanel och  ev lite agavesirap


Blanda matfett, ägg, yoghurt och agavesirap, rör sen i de torra ingredienserna. Låt smeten stå och svälla i ca 15 minuter.'
Dela upp delen i 12 lika stora delar, platta ut hälften av dem till platta bullar, lägg på rivet äpple och strö över lite kanel, ev lite agave om du vill. Platta ut resten av degbitarna och tryck fast som lock. Det kan vara lite meckligt men doppa händerna i kallt vatten så går det lättare. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 175 grader 15-20 minuter.