Nu när vår påsk blev vit med snöstorm fick jag fixa till vårgrönskan på eget vis. Långfredagen innebar att jag oväntat blev ledig vilket innebar att det fanns lite mer tid att lägga på matlagningen...lillkillen åt så han nästan mådde illa och det räknar jag som högsta betyg. *ler*
Laxfilé med vårgrönt täcke 4 port.
4 st portionsbitar av laxfilé, helst skinnfria
100 g philadephiaost med vitlök och örter
50 g pestoost
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ungssäker form, salta och peppra, bred sedan philadephiaosten över och toppa med riven pestoost. In i ugnen i ca 15 min.
Sås:
1 burk creme fraiche (2 dl)
100 g philadelphiaost
50 g finriven pestoost
salt och peppar
Blanda allt i en skål, micra i ca 2 minuter så osten smälter ut lite, såsen åt vi kall till maten (resterna blir en fantastisk salladssås)
Till detta åt vi kokta rotsaker -dvs kålrot, palsternacka, morot och potatis i bitar som fått koka mjuka- samt ruccolasallad, gurka och tomat...lite rödlök i skivor hade nog höjt det hela lite till.
Glad påsk!!
fredag, mars 21, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar