måndag, maj 04, 2009
Hallonripplad chokladcheescake
Bilden är inget vidare, hade inte min mest lyckade dag igår... men smaken var det inget fel på och receptet är efterlängtat...
Botten:
100 gr smör
100 gr mörk god choklad
100 gr socker
2 ägg
75 gr vetemjöl
en knivsudd salt
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Rör i sockret o låt det hela svalna något. Rör sedan i äggen, vetemjöl och salt. Häll i en smörad form med avtagbar kant och grädda i 10-15 minuter i 175 grader varm ugn. Låt svalna.
Fyllning:
200 gr rumsvarm färskost
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
2 ägg, lättvispade
150 gr smält vit choklad som fått svalna
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl vispgrädde
100 gr mixade hallon
Vispa färskost och socker vitt o pösigt. Tillsätt mjöl, ägg, choklad och vaniljsocker o vispa tills allt blandats men inte mer. Rör i vispgrädden.
Häll blandningen över den gräddade bottnen och rippla hallonen över, rör lite med en sked så att det blir fint marmorerad.
Grädda i 45-50 minuter (175 grader) tills cheesecaken känns fast i kanterna men fortfarande är lite dallrig i mitten. Låt den svalna helt i formen.
Ställ den sedan i kylskåp i mint 2 timmar eller ännu hellre över natten.
Vi hann inte riktigt med det där sista igår... är väl en bidragande orsak till att den ser ut som det gör *S*
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar