Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

måndag, maj 04, 2009

Hallonripplad chokladcheescake


Bilden är inget vidare, hade inte min mest lyckade dag igår... men smaken var det inget fel på och receptet är efterlängtat...

Botten:
100 gr smör
100 gr mörk god choklad
100 gr socker
2 ägg
75 gr vetemjöl
en knivsudd salt

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Rör i sockret o låt det hela svalna något. Rör sedan i äggen, vetemjöl och salt. Häll i en smörad form med avtagbar kant och grädda i 10-15 minuter i 175 grader varm ugn. Låt svalna.

Fyllning:
200 gr rumsvarm färskost
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
2 ägg, lättvispade
150 gr smält vit choklad som fått svalna
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl vispgrädde
100 gr mixade hallon

Vispa färskost och socker vitt o pösigt. Tillsätt mjöl, ägg, choklad och vaniljsocker o vispa tills allt blandats men inte mer. Rör i vispgrädden.
Häll blandningen över den gräddade bottnen och rippla hallonen över, rör lite med en sked så att det blir fint marmorerad.
Grädda i 45-50 minuter (175 grader) tills cheesecaken känns fast i kanterna men fortfarande är lite dallrig i mitten. Låt den svalna helt i formen.
Ställ den sedan i kylskåp i mint 2 timmar eller ännu hellre över natten.

Vi hann inte riktigt med det där sista igår... är väl en bidragande orsak till att den ser ut som det gör *S*

Inga kommentarer: