Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 så jag kan numera titulera mig som caféägarinna :)

måndag, maj 04, 2009

Hallonripplad chokladcheescake


Bilden är inget vidare, hade inte min mest lyckade dag igår... men smaken var det inget fel på och receptet är efterlängtat...

Botten:
100 gr smör
100 gr mörk god choklad
100 gr socker
2 ägg
75 gr vetemjöl
en knivsudd salt

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Rör i sockret o låt det hela svalna något. Rör sedan i äggen, vetemjöl och salt. Häll i en smörad form med avtagbar kant och grädda i 10-15 minuter i 175 grader varm ugn. Låt svalna.

Fyllning:
200 gr rumsvarm färskost
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
2 ägg, lättvispade
150 gr smält vit choklad som fått svalna
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl vispgrädde
100 gr mixade hallon

Vispa färskost och socker vitt o pösigt. Tillsätt mjöl, ägg, choklad och vaniljsocker o vispa tills allt blandats men inte mer. Rör i vispgrädden.
Häll blandningen över den gräddade bottnen och rippla hallonen över, rör lite med en sked så att det blir fint marmorerad.
Grädda i 45-50 minuter (175 grader) tills cheesecaken känns fast i kanterna men fortfarande är lite dallrig i mitten. Låt den svalna helt i formen.
Ställ den sedan i kylskåp i mint 2 timmar eller ännu hellre över natten.

Vi hann inte riktigt med det där sista igår... är väl en bidragande orsak till att den ser ut som det gör *S*

Inga kommentarer: