Det här är en början på en radda inlägg som kommer vara utan bilder. De flesta är veganska och är i första hand till de fantastiska människor jag jobbade med under en annorlunda vecka i augusti -17 på en lägergård utanför Smögen. Jag älskar er allihop och är så glad att jag fick lära känna er!
Jag börjar med ett recept på kebabkryddan Shawarma
Blanda i en burk med tättslutande lock:
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk vitlökspulver
1 tsk malen kardemumma
2 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk malen kanel
För att göra en "äkta" kebab marinera kyckling eller fläskkött med:
2 dl turkisk yoghurt
0,5 dl ketchup
0,5 dl rapsolja
3 pressade vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1,5-2 msk shawarmakrydda
För veganskt alternativ byt ut yoghurten mot havrefraiche och marinera förkokta sojabitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar