Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

tisdag, augusti 15, 2017

Veganska pålägg

Solrospastej kan varieras i det oändliga, här kommer grundreceptet och några förslag på smaksättning.

1,5 dl rapsolja
2 msk tomatpuré
1,5 dl solrosfrön
1 nypa salt
Några droppar citronsaft

ex på smaksättning:
1 finhackad paprika
1-2 pressade vitlöksklyftor + persilja
10-12 oliver
1-2 finhackade tomater + färska örter

Stek allt 1-2 minuter under omrörning och mixa sedan slätt.
Förvara i kyl, håller minst 1 vecka

---------

Smörgåspastej med eller utan nötter...

2,5 dl hackad lök
1-1,5 finhackad paprika
0,5 dl finhackad rotselleri el 0,5 dl finhackade soltorkad tomat
1-2 vitlöksklyftor
1,5 msk olja
2 msk b-jäst
0,5 dl färdig buljong el vatten
2 dl casshewnötter + 3 dl vatten ELLER 2 msk majsstärkelse+3 dl vatten/buljong+0,5 dl kokosolja
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
Ev örtkryddor

Börja med att blötlägga cachewnötter i kokande vatten eller koka upp stärkelse med buljong och kokosolja. Ställ åt sidan.

Stek lök, paprika, vitlök och selleri/tomat mjukt i oljan utan att det tar färg. Mixa sedan allt, inkl cashewnötter med vatten eller majsgröten till en slät massa. Smaka av och ställ kallt minst 2 timmar innan servering. Förvara i kyl, håller minst en vecka.

Inga kommentarer: