Solrospastej kan varieras i det oändliga, här kommer grundreceptet och några förslag på smaksättning.
1,5 dl rapsolja
2 msk tomatpuré
1,5 dl solrosfrön
1 nypa salt
Några droppar citronsaft
ex på smaksättning:
1 finhackad paprika
1-2 pressade vitlöksklyftor + persilja
10-12 oliver
1-2 finhackade tomater + färska örter
Stek allt 1-2 minuter under omrörning och mixa sedan slätt.
Förvara i kyl, håller minst 1 vecka
---------
Smörgåspastej med eller utan nötter...
2,5 dl hackad lök
1-1,5 finhackad paprika
0,5 dl finhackad rotselleri el 0,5 dl finhackade soltorkad tomat
1-2 vitlöksklyftor
1,5 msk olja
2 msk b-jäst
0,5 dl färdig buljong el vatten
2 dl casshewnötter + 3 dl vatten ELLER 2 msk majsstärkelse+3 dl vatten/buljong+0,5 dl kokosolja
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
Ev örtkryddor
Börja med att blötlägga cachewnötter i kokande vatten eller koka upp stärkelse med buljong och kokosolja. Ställ åt sidan.
Stek lök, paprika, vitlök och selleri/tomat mjukt i oljan utan att det tar färg. Mixa sedan allt, inkl cashewnötter med vatten eller majsgröten till en slät massa. Smaka av och ställ kallt minst 2 timmar innan servering. Förvara i kyl, håller minst en vecka.
tisdag, augusti 15, 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar