Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

söndag, september 02, 2007

Andra bullar

Får bli det första här i bloggen. Att baka bullar hör inte till favoritgörat för nån av oss som jobbar på kaféet, men...vad vore ett kafé utan bullar. Vi bakar bullar -eller jag bakar bullar nu när vi inte längre har Lotta kvar i kaféet och när chefens döttrar börjat skolan igen. Egentligen är det inte jobbigt att baka bullar, inte heller är det svårt... Vari vår motvilja ligger vet vi inte riktigt men den finns där! Oftast blir det vanliga hederliga svenska kanelbullar men ibland måste man förnya sig eller bara prova något annat.
Ute i örtagården växer citronmelissen sig stor och yvig...och vad kan matcha mina rosendrömmar bättre än en trädgårdsbulle?
Sagt o gjort, vetedegen sattes på jäsning och under tiden plockades det citronmeliss som mixades ihop med strösocker till en grön smulig massa (antar att man kan mortla ihop det också om man inte har en bra mixer). Arbetade sen ihop det gröna sockret med smöret till fyllningen och kom på att citronsmaken säkert behövde piggas upp med lite fint citronzest (rivet citronskal)...det blev en gudomlig sötsyrlig grön röra!
Bulldegen kavlades på vanligt vis...röran breddes på och rull ihop på klassiskt maner, jag vill ha stora platta bullar så jag rullar ihop på tvären enligt alla andra. Skar bullarna som vanligt...lät dem jäsa...penslade med ägg och strödde på lite råsocker för färg o smak. Gräddade som man brukar, 200 grader i 13 minuter säger min ugn hemma, på jobbet går det på nio minuter...
Blev de bra?? jodå...så bra att det inte blev nån bild...inte ens frysen fick se dem!!
Glada barn vill ha mer gröna bullar...får se om det kan bli nåt bullbak igen eller om vädret tillåter en svamputflykt imorgon!!
2 kommentarer:

zelca sa...

Jag väntar med spänning på nya inlägg i din blogg - gillar!

Du verkar laga mat precis i linje med vad jag gillar! Har precis gjort en laddning matmuffins enligt ditt recept. Är sugen på att testa dinkelbiffarna nästa vecka och banansylten verkar också intressant.

http://roslagsmat.blogspot.com/

ena sa...

tack...kul att kunna inspirera någon...kommer att länka till din sida om detär ok med dig.
o banansylten är jättegod även till enkel vaniljglass...*ler*