Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

fredag, mars 05, 2010

Muffins... igen :)

Har averkat en födelsedag med flera dagars firande :)
På det stora firandet hade jag två tortor samt två sorters cupcakes... Tårtorna kommer ni att se bilder på i tårtbloggen inom kort och cupcakesen kommer här...

Första sorten blir en kladdkakemuffins med gelehallonfluff :)

KLADDKAKEMUFFINS

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vanlijsocker
50 gr smör
0,5 dl neutral olja
1 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 dl god kakao
1 nypa salt
150 gr god mörk choklad
(och nej, det ska inte vara något bakpulver i *s*)

Vispa ägg och socker riktigt poröst o luftigt. Smält smör och choklad försiktigt och låt det svalna något.
Blanda alla torra ingredienser o rör sedan ihop allt till en jämn smet. Fördela i muffinsformar -hur många det blir beror på formarnas storlek men ca 25 "vanliga" muffins blir det och de gärddas i 175 grader varm ugn i 12-15 minuter. De ska inte vara helt genombakta.

GELEHALLONFLUFF

125 gr gelehallon (jag tycker att Eldorados är helt oslagbara här)
1 dl vatten
3 dl vispgrädde

Smält gelehallonen i vattnet i en kastrull på mellanstark värme, när gelehallonen smält helt tar man boret kastrullen från värmen och tillsätter grädden. Ställ i kylskp tills gräddblandningen är helt kall (jag brukar låta den stå över natten) Vispa sedan med elvisp tills den är luftig och spritsbar. Den kommer att se ut som en geleklump när du tar ut den ur kylen men det är så den ska se ut :)
Spritsa ut den på muffinsen och garnera efter smak och tycke -ett gelehallon o lite strössel kan bli jättefint!


Sedan hade jag ju bananmuffins med jordnötsfrosting också... bananmuffinsen har ni redan fått recept på... frostingen kommer här :

JORDNÖTSFROSTING

1,5 dl jordnötssmör
200 g färskost
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl varmt, starkt kaffe
100 gr smält mörk choklad

Blanda allt utom chokladen och vispa det till en smidig massa. Tillsätt chokladen och vispa/blanda i den. Klar att spritsa på muffinsen. Garnera efter behag. TIPS!! Använd gärna jordnötter i garneringen för att markera att den innehåller nötter, skönt för allergiker att se det direkt.