Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

onsdag, maj 06, 2015

Ny riktning...

Jag kommer byta riktning på bloggen ett tag framöver, det kommer många frågor om hur jag lyckades rasa i vikt förra året -sjukhusets vågar visar på en minskning på ca 40 kg och jag har inte gått upp mer än max 4 av dem när jag slarvat lite :)

Jag motionerar inte jätteintesivt, jag går så mycket jag känner för eller hinner. Minst en halvtimme när jag väl är ute men ibland kan det bli riktigt långa rundor då det är skönt för hjärnan att inte behöva tänka så mkt ;)

En bra start för att gå ner i vikt är ju att ta bort de snabba kolhydraterna . jag valde att ta bort stärkelse vilket innebär att jag äter väldigt likt LCHF fast ändå inte, gillar inte alls det är med massa fet mat etc...

Jag äter inte potatis men alla andra rotfrukter. Jag äter inget med vetestärkelse men knäckebröd på rent rågmjöl går bra. Ris går helt bort och pasta finns det bönbaserade sorter av som smakar minst lika bra som de vanliga vetebaserade att köpa nästan överallt nu. Jag äter alla grönsaker men tar det lite lugnt med majs och bönor. Jag äter kött, fisk och fågel men undviker hårt processad mat, väljer korv med hög kötthald och få konstiga tillsatser. Det finns mycket bra mat om man vet vad man ska titta efter.

Det här är mitt sätt, jag tror inte det funkar för alla utan att man måste hitta sitt eget sätt om det verkligen ska leda till en permanent viktnedgång.

Dagens middag blev Tonfiskbiffar i tomatsås med blomkålscouscous, enkelt och relativt snabbt. Det går att använda färdig tomatsås om man inte ids att göra egen och blomkålen kan man riva en massa vid ett tillfälle, förvälla och sen frysa in i portionsförpackningar till framtida snabba måltider.

Tonfiskbiffarna gjorde jag genom att blanda 2 burkar tonfisk i vatten (avrunnen)med 2 ägg, ½ finhackad rödlök, ½ tsk fiberhusk och lite kryddor, idag blev det mald fänkål, vitlök, dill, salt o peppar men det går att variera. Forma små biffar och stek på medelvärme tills de fått bra färg, värm tomatsås och krydda upp blomkålen med lite olivolja, citron, salt o peppar. Ät o njut.

Frukost är det klurigaste :) Jag är inte så bra på att äta frukost ska erkännas så det blir rätt ofta en smoothie med banan, frysta bär, nötter och naturell yoghurt men en annan variant är lite keso, yoghurt, nötter och frysta bär, ev med lite honung om bären är sura och till det kanske ett knäckebröd med pålägg. Vissa dagar blir det bara te och knäckebröd.

Kommer fylla på med recept som funkar för mig framöver, sådant som är enkelt och gör att jag kan äta nästan samma som resten av familjen :)