Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

fredag, november 04, 2011

Pepparkakspinnar

För att variera pepparkaksbaket (och för att jag hade en snygg skål som jag ville ha nåt kul i) så har jag gjort pepparkakspinnar idag :)

Ta din favoritpepparkaksdeg -eller gör som jag, köp ett paket färdig ;)

Kavla ut den tunnt, helst direkt på pappret för att underlätta lite. Skär i smala remsor, ca ½ cm breda och 10 cm långa. Pensla med uppvispat ägg och strö på en massa pärlsocker.
Dra isär remsorna så mycket du kan, en stekspade eller palettkniv är ett bra redskap.
Grädda 5-8 minuter i 200 grader varm ugn.
Låt dem kallna och ställ dem i ett glas :)

Det går såklart att göra dem bredare också.

Det var en riktig höjdare att ha pärlsocker på pepparkaksdegen så det gör jag om!!!

Tankar och funderingar

Jag har funderat länge och funderar nog fortfarande...

Det är många som undrat om jag inte kan ha lite kurser om tårtor och cupcakes. Jag har varit tveksam då det kräver en bra lokal samt många uppsättningar med redskap. Men inatt spann min hjärna vidare på en tråd som legat halvglömd ett tag.

Visst kan jag ha kurser, nybörjarkurser i första hand. Jag tar helt enkelt med mig mina saker hem till dem som vill ha "kurs" -kompisgäng, möhippa, barnkalas etc... Ni väljer tema inför "kursen".
Vi går igenom grunderna, man får testa lite olika saker så man vet om man tycker det är kul eller ej. Sedan lämnar jag förslag på vart man kan få tag i de saker man behöver om man vill fortsätta, plockar ihop mina prylar och lämnar alla att fika med sina resultat?
Tror ni att det är något som är genomförbart? Något som ni vill ha??

*funderar vidare*

och hänvisar till tårtbloggen så länge ;)

torsdag, november 03, 2011

Pumpasoppa

Min pumpasoppa är en som mest kan liknas vid en väldigt mild och god tomatsoppa :)
Det går givetvis att stoppa i ännu mer pumpa om man har gott om det.
Stek ett gäng pumpatärningar, krydda med vitlök, citron, salt och peppar och ha som en topping -kanongott!!!

PUMPASOPPA (6-8 port)

2 gula lökar
600-700 gr pumpakött (utan skal och kärnor etc)
5 morötter
1 l tomatjuice
2 tsk salt
peppar
1 vitlök solo
3 msk torkad persilja
½ l vatten
½ l vispgrädde
ev lite chilipulver

Grovhacka löken och stek den mjuk i lite rapsolja, den ska inte ta färg.
Tillsätt pumpa och morötter skuret i bitar samt vitlöken finhackad eller riven och persilja.
Häll sedan på tomatjuice och vatten samt salta. Koka tills morötter och pumpa är helt mjuka, ca en halvtimme. Tillsätt mer vatten under tiden om det behövs, det ska täcka alla grönsaker hela tiden.
Häll på vispgrädden, mixa eller mosa soppan (beroende på hur slät du vill ha den) och smaka av med peppar, ev chili och salt.
Toppa med creme fraiche, knaperstekt bacon, fetaost, pumpatärningarna eller vad du känner för ;)

måndag, oktober 31, 2011

Snart är det jul..

och det är väl tur att Arla hjälper oss att hålla reda på det :)
"Bara" 53 dagar kvar...

Vill du ha en egen widget som håller reda på det för dig så finns de här.

Vill du bara ha hjälp med recept och inte hittar det här så kanske Arlas receptbank innehåller nåt som passar... jag ska reida lite bland deras julrecept och hoppas på att hitta lite ny inspiration iår med.