Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 så jag kan numera titulera mig som caféägarinna :)

onsdag, februari 03, 2010

Testing testing...

För tillfället bakar jag muffins på längden och tvären :) tänkte bjuda på fina cupcakes på mitt födelsedagsfirande nu i februari och letar efter de ultimta muffinsen till detta... Har hittat tre favoriter så här långt, får se om det blir någon/några utav dem... tyvärr har kameran glömts bort men bilder kommer nästa gång de bakas.

Först ut blev muffinsen som av sonen kallades "utan allt" -de var både ägg och laktosfria *S*

Mixa 150 gr mörk choklad i matberedare, tillsätt 1,5 dl strösocker, 1 msk bakpulver, 1 msk vaniljsocker, 1 krm salt, 0,5 dl rapsolja, 3 dl vetemjöl och 2,5 dl havregrädde och kör till en jämn smet.
Fördela i muffinsformar o grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.


Sen blev det bananmuffins och de är nog sonens favorit :)

Vispa 130 gr smör med 170 gr socker (gärna råsocker) tillsätt 2 ägg och vispa tills det är fluffigt.
Skiva i två mogna bananer och vispa sönder skivorna med elvispen.
Blanda 230 g vetemjöl med 2 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker och tillsätt det till banansmeten.
Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.

tredje alternativet är Hawaiimuffins med ananas o kokos:

Vispa 130 gr smör med 170 gr socker (gärna råsocker) tillsätt 2 ägg och vispa tills det är fluffigt.
Tillsätt 350 gr krossad ananas (som fått rinna av lite)
Blanda 230 g vetemjöl med 100 g riven kokos, 2 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker och tillsätt det till ananassmeten. Tillsätt ev lite spad från ananasen som det blir väldigt tjockt.
Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.

Eftersom det inte blev några muffinsbilder får ni en vinterbild istället