Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

tisdag, februari 08, 2011

Semlemuffins


Semletider är det men jag är inte speciellt förtjust i kombinationen vetebröd och grädde...
men mandelfyllning är gott...
och man kanske kan gör muffins istället...
och gör man muffins borde det kanske vara en frosting istället för grädde...

efter en stunds velande blev det iallafall en omgång semlemuffins här :)




och smaken??
gudomlig!!!


ca 12-16 st

muffinssmet:
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
1 dl neutral olja (typ raps)
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

fyllning:
100 g mandelmassa
½ dl grädde (el mjölk)

frosting:
200-300 gr färskost (typ philadephia)
200 gr vit choklad
2 msk amaretto (Disaronno)

Vispa ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser. Fördela i muffinsformar (jag fick 16 st muffins i mina IKEAformar som var rätt små)
Grädda i ca 180 grader 15 minuter el tills muffinsen är helt klara (kolla med sticka)
Låt kallna.

Riv mandelmassan och rör den smidig med grädden.

Smält den vita chokladen (i micro eller över vattenbad). Vispa ihop färskost (mängden bestämmer du själv beroende på hur mycket frosting du vill ha *S*) med amaretto och vit choklad tills det är en jämn fluffig smet.

Skär ett lock av muffinsen, på med lite fyllning och spritsa på frosting. På med locket och pudra florsocker över.