Så här års är det matsäckarnas tid... Förra veckan var det klasskamp på skolan som lillkillen går på och då skulle det tas med matsäck (det gick att få från skolan om man ville men... inte vill min avkomma ha sån mat med sig *S*)
Den gången valde han helt själv och det blev kokt risoni, en halv burk makrill i tomatsås, ett par rejäla matskedar keso, gurka, tomat o så lite salt o peppar.
Det måste varit en bra matsäck för han hoppade höjdhopp med sådan bravur att han får åka iväg på kommunmästerskap imorgon :) och gissa vad -det ska vara matsäck med *ler*
Imorgon blir det en pastasallad igen, den här gången med vit fiberpasta, tacokryddade kycklingstrimlor, gurka, tomat, vindruvor och machesallad... han tänker efter noga innan han bestämmer sig, riktigt spännande att se honom fundera och välja i affären, han är ju ändå bara 11 år och går i 4:e klass...
Pastasalladen kompletteras med banan och vattenmelon samt citronsaft.
Hans stora bekymmer är vad han ska äta till frukost för att klara av att hoppa lite högre än sist *S* då blev hans rekord 110 cm...
Så sägs det att barn inte bryr sig om vad de äter... lär man dem att tänka själva så gör de det, det är jag helt övertygad om!!
tisdag, maj 26, 2009
Sommar på burk :)
Nåt annat kan man nog inte kalla det egentligen... Tror att maskrosor är min favoritblomma men är van vid att andra tittar konstigt på mig när jag säger det högt. Men tänk efter och studera en blomma i detalj, vilken härlig färg som ger en försmak av sommaren... och vilken annan blomma kan man göra välsmakande vin utav??
Iår blir det dock inget vin men istället kokades det marmelad, samma härliga färg som blomman har blev det på marmeladen som försvinner alltför fort ;) ungarna äter den på osten på nyrostat bröd...
Synd att det är ett sånt pill att rensa blommorna ;)
Maskrosmarmelad
200 g äpplen (ca 2 st) gärna lite omogna
saft och skal av 1 citron (bara det gula på skalet)
250 g utslagna maskrosblommor
vatten så det precis täcker allt (ca 5 dl)
1 kvist rosmarin
1 tsk vaniljessens
5 dl syltsocker
Börja med att rensa maskrosblommorna, det är bara de gula blombladen som ska med.
Skär äpplena i små bitar, allt ska med inkl skal o kärnhus.
Lägg blomblad, äpple, citron o rosmarin i en kastrull, häll på vatten så det täcker.
Koka upp och låt sedan sjuda i 30 minuter eller tills äpplena är helt mjuka.
Sila genom ett durkslag, tryck gärna genom äpplena så det kommer lite mos med.
Koka upp saftmoset med sockret, tillsätt vaniljessens och häll upp på väl rengjorda burkar och förslut dem med en gång. Vill man kan man tillsätta lite atamon som konserveringsmedel.
Iår blir det dock inget vin men istället kokades det marmelad, samma härliga färg som blomman har blev det på marmeladen som försvinner alltför fort ;) ungarna äter den på osten på nyrostat bröd...
Synd att det är ett sånt pill att rensa blommorna ;)
Maskrosmarmelad
200 g äpplen (ca 2 st) gärna lite omogna
saft och skal av 1 citron (bara det gula på skalet)
250 g utslagna maskrosblommor
vatten så det precis täcker allt (ca 5 dl)
1 kvist rosmarin
1 tsk vaniljessens
5 dl syltsocker
Börja med att rensa maskrosblommorna, det är bara de gula blombladen som ska med.
Skär äpplena i små bitar, allt ska med inkl skal o kärnhus.
Lägg blomblad, äpple, citron o rosmarin i en kastrull, häll på vatten så det täcker.
Koka upp och låt sedan sjuda i 30 minuter eller tills äpplena är helt mjuka.
Sila genom ett durkslag, tryck gärna genom äpplena så det kommer lite mos med.
Koka upp saftmoset med sockret, tillsätt vaniljessens och häll upp på väl rengjorda burkar och förslut dem med en gång. Vill man kan man tillsätta lite atamon som konserveringsmedel.
Etiketter:
ogräs,
på begäran,
sötsaker,
äventyr
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)