Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

söndag, oktober 19, 2008

Världens godaste glass :)

Just idag tycker jag det iallafall...
Jag som sällan äter glass och då inte mer än max två kulor kunde knappt sluta äta...trots att vi fortfarande var mätta efter lasagnen så gick nästan en hel liter åt på två vuxna och Lukas som är 10.

Päron och mjölkchokladglass från Otto och glassfabriken är verkligen en hit!!


Ser fram emot att testa övriga smaker i sortimentet :) spec punchglassen...

Lasagne...

Lasagne är väl en historia för sig själv...vissa vill ha den si och andra så, en del tycker inte att det är lasagne om det inte är "al forno" med köttfärs och vit sås och så vidare...
Lillkillen (som idag varken är matberedare, köksassisten eller köksslav, vill inte heller kallas lillkillen så det blir väl att kalla honom vid namn från och med nu -Lukas)
Lukas ville ha lasagne, köttfärs hade vi lite kvar sen igår och har man rejält med rotfrukter i räcker det långt...
Så...morötter o palsternacka skalades fast inte fullt lika ivrigt som igår ;) fram med rivjärnet och där kom ivern fram igen...tom osten fick sig en omgång där.
Resultatet blev gott, mkt gott...fastän tomatpurén var slut. Vi fick testat grillkryddan som inhandlades igår och nu hoppas vi på att hitta just den försäljaren igen då den verkligen var jättegod. Annars får det bli att blanda egen grillkrydda för glutamat är verkligen portat här!!



Vår lasagne

200 gr blandfärs
1 stor palsternacka
2 morötter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk grillkrydda (en variant med oregano o spiskummin med mera)
1 tetra passerade tomater
1 dl ketchup
ev vatten, salt o peppar




Fräs löken och köttfärsen tills färsen är genomstekt. Tillsätt allt det övriga och låt stå och puttra minst en kvart. häll i lite vatten om det blir för tjockt. Smaka av och tillsätt ev kryddor om det behövs.

Sås

4 dl mjölk
3 msk mjöl (maizena använde vi)
4 msk vatten
salt o peppar

Koka upp mjölken och red av med en toppredning. Smaka av med salt o peppar.

Varva sedan i en ugnsfast form, börja med ett lager köttfärs lite sås och avsluta med köttfärs och rejält med sås. På med riven god ost. Gratinera i ugn, tills lasagneplattorna är mjuka. Alltså....tiden varierar om man har färska plattor eller torkade eller kanske förkokta...

Gott blev det här *S*