Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

lördag, september 26, 2009

mini cupcakes

Joo...igår anföll tristessen med hög fart så för att inte bli helt passiv o somna redan före kl 22.00 så begav jag mig ut i köket o började skapa :)

Resultatet blev hundra små söta muffins som idag har blivit cupcakes med hjälp av min fantastiska fantasi o en del frosting, strössel o annat smått o gott (med betoning på gott *S*)

Resultatet kommer ett gäng vänner få smaka ikväll...Minimuffins (100 st i lagerhaus småformar)

4,5 dl mjöl
1,5 dl rapsolja
2 dl mjölk
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5 tsk salt
100 gram mörk choklad

Blanda allt utom chokladen till en slät smet. Hacka chokladen o rör ner den i smeten. Fördela i formarna, max till 2/3. Grädda i 8-10 minuter i 200 grader. Ställ att svalna.

Punchfrosting (till 100 minimuffins enligt ovanstående recept)

2,5 dl strösocker
0,8 dl vatten
1 tsk citronsaft
2 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
1-2 tsk punchessens (sån där som man blandar med alkohol egentligen...)

Koka socker, vatten o citronsaft till 115 grader. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Tillsätt den varma sockerlagen under vispning, lite i taget... Vispa sedan tills marängsmeten är kall, tillsätt under tiden vaniljsocker och punchextrakt samt färg om du vill ha den.
Spritsa marängfrostingen på muffinsen o pynta med strössel o annat smått o gott (tec små karameller etc...)
Ko

torsdag, september 24, 2009

Mycket på en gång nu...

Ibland hände inget... och så händer inget... och sedan händer allt på en gång, en typisk ketchupeffekt :)
Just där allt händer på en gång känns det som jag är just nu... I helgen ska jag jobba på en golfrestaurang utan att ens varit dit och tittat på den innan... jag ska helst hinna göra en massa söta cupcakes.. det är bokmässa som inte får missas... det är en syfestivla som jag helt enkelt får missa... det är också en fest där de flesta från campen i somras är samlade... Miss Mary har en av sina utförsäljningar i Borås... och så borde jag åka till Skåne o packa med mig fler saker... och säkert ännu mer...

Därför fuskar jag lite idag... ni får inget recept ;) men väl en film för att lära sig trachera en kyckling som proffsen gör :) håll till godosedan är det väl för himla väl att jag också hör till den skaran som fått förmånen att prova på Skånemejeriers nya förkylningjuice "Bravo Friscus" både jag och sonen dricker den varje dag och det känns som vi mår bra och känner oss friskare, hade en förkylning på lut men den vart det inget av så man kan ju hoppas på att det var juicen som gjorde skillnaden :) Apelsin med Acerola är vår favorit, Äpple med tranbär var väl god men båda föredrar apelsinvarianten.