Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

onsdag, september 16, 2009

Muffins

Blev så sugen på muffins igår... o sen kom jag på att jag borde kanske testa att göra cupcakes -skillnaden?? för mig är cupcakes de muffins som får dekoration av något slag :)

Bakade vaniljmuffins som blev jättegoda, jag som alltid får platta muffins fick dock väldigt toppiga o fina muffins för en gångs skull... men det var ju bara till familjen :)

Sen var det det där med frosting... började med en frosting med färskost i, den blev dock alldeles grynig så den fick ställas åt sidan... nästa försök blev en marängsmörkräm som jag lyckats med tidigare, dock inte igår -då rann dem helt enkelt bort... till slut blev det en italiensk marängfrosting :) som faktiskt blev "drop dead delicius" enligt lillkillen :) -skam den som ger sig!!

Då stod jag dock där med en hallonsmakande färskostfrosting som var oanvändbar samt en marängsmörkräm, också hallonsmakande, Slänga sånt är inte min melodi så i med äggulorna som var över o ett par msk vetemjöl... ett par digestivkex smulades ner i botten på en form o fick sällskap av lite smält smör... sen över med färskostmarängsmeten o in i ugnen en stund... det blev en helt otrolig cheesecake, lite svårt att återskapa det receptet dock *skrattar*

Vaniljmuffins:
125 g smör o 2 dl strösocker vispas poröst, tillsätt 2 ägg o 1 msk vaniljsocker.
Blanda 4.5 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver o tillsätt det tillsammans med 2 dl yogurt.
Fördela i muffinsformar, jag fick ut 20 st vanliga muffinsformar, o grädda i 15 minuter i 200 grader.

Marängfrosting "drop dead delcius"

Blanda 2,5 dl strösocker med 0,8 dl vatten och 1 krm ättika. Tillsätt ev smak om så önskas (jag använde geléhallonessens till shotar, ca 1 msk, kunde dock haft i det dubbla) Koka allt till 115 grader.
Vispa under tiden 2 äggvitor till hårt skum. Tillsätt sedan den varma sockerlagen lite i taget under vispning... Vispa sedan tills marängsmeten är kall.
Denna maräng är enkel att spritsa, går finfint att smaksätta med ex vaniljsocker under vispning. Den är också enkel att färga, målar man streck med pastefärger inne i spritspåsen innan man lägger i frostingen får man läckert randiga cupcakes *tipsar*

Pynta på... mitt mesta pynt finns dock i skånelandet för tillfället så det fick blir lite "Man tager vad man haver..."