Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

torsdag, december 02, 2010

2 december...

Jag drar igång med julmatsfixeriet lite tidigt iår, kanske till hjälp för någon :)

Det blir en ny variant på rödkålen, blev lite sugen på nya smaker...

RÖDKÅL


1 litet rödkålshuvud (lite drygt ett kilo) som finstrimlas -osthyveln är ett strålande redskap för detta!!
2-3 gula lökar i fina strimlor
fräs allt detta i ~50 g smör el olja tills det mjuknar, det ska inte ta färg
tillsätt sedan:
2-3 apelsiner utan skal i bitar
3-4 msk äppelcidervinäger
2 lagerblad
2-3 stjärnanis
2 hela kanelstänger (ca 5 cm långa)
1 dl russin
2 flaskor julmust (á 33 cl)
2,5 dl glögg
~3 dl vatten
3 buljongtärningar (jag använder alltid grönsaksbuljong)

om man vill kan man byta ut vattnet o buljongtärningarna mot skinkspad

låt allt puttra under lock i ca 1 timme, rör då och då
smaka sen av med salt o peppar...ev lite vinbärsgele om du vill ha den ännu sötare...
sen bör den stå o dra till sig ett dygn eller två för att bli riktigt god...

söndag, november 28, 2010

Adventstid...

Så var det 1:a advent...
vart har det här året tagit vägen, snart är det jul igen och nyåret kommer strax därefter.

Bjuder på en favorit i repris om än något julpimpad :) och önskar alla en riktigt mysig advent.

Kladdkakemuffins med geléhallonfluff, pyntade med Ahlgrens bilars "doftgranar" -perfekt som julpynt på allehanda bakverk :) lite glittersnö avlutade det hela.