Jag drar igång med julmatsfixeriet lite tidigt iår, kanske till hjälp för någon :)
Det blir en ny variant på rödkålen, blev lite sugen på nya smaker...
RÖDKÅL
1 litet rödkålshuvud (lite drygt ett kilo) som finstrimlas -osthyveln är ett strålande redskap för detta!!
2-3 gula lökar i fina strimlor
fräs allt detta i ~50 g smör el olja tills det mjuknar, det ska inte ta färg
tillsätt sedan:
2-3 apelsiner utan skal i bitar
3-4 msk äppelcidervinäger
2 lagerblad
2-3 stjärnanis
2 hela kanelstänger (ca 5 cm långa)
1 dl russin
2 flaskor julmust (á 33 cl)
2,5 dl glögg
~3 dl vatten
3 buljongtärningar (jag använder alltid grönsaksbuljong)
om man vill kan man byta ut vattnet o buljongtärningarna mot skinkspad
låt allt puttra under lock i ca 1 timme, rör då och då
smaka sen av med salt o peppar...ev lite vinbärsgele om du vill ha den ännu sötare...
sen bör den stå o dra till sig ett dygn eller två för att bli riktigt god...
torsdag, december 02, 2010
söndag, november 28, 2010
Adventstid...
vart har det här året tagit vägen, snart är det jul igen och nyåret kommer strax därefter.
Bjuder på en favorit i repris om än något julpimpad :) och önskar alla en riktigt mysig advent.
Kladdkakemuffins med geléhallonfluff, pyntade med Ahlgrens bilars "doftgranar" -perfekt som julpynt på allehanda bakverk :) lite glittersnö avlutade det hela.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)