Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

söndag, mars 23, 2008

På begäran...

Har fått önskemål om hur jag gör när jag serverat dinkel så det är väl bäst att utlovat recept kommer då *ler*
Recept och recept...finns faktiskt inget sånt, allt går på en höft men jag ska försöka att tala om hur jag gör (även om jag sällan gör likadant två ggr i rad *S*)

Dinkel på "mitt" vis

Koka helt dinkel efter anvisningarna på paketet, gärna i buljong. Det är smidigt att koka mkt på en gång och sedan frysa in i portionsförpackningar.

Fräs önskad mängd hackad gul lök i olja eller margarin, tillsätt förvällda grönsaker (fryst blandning, kokta rotsaker...vad man råkar ha hemma!!)det ska inte ta färg bara mjukna och bli varmt...sen ska dinkeln också i, jag häller gärna på en skvätt vitlöksolja (rapsolja som står med vitlöksskivor i, har alltid sån i kylskåpet)...lite örtsalt och nymald svartpeppar och sedan lite örter (torkade eller frysta eller färska spelar ingen roll)man tar helt enkelt dem man tycker bäst om!!
Sedan serverar man det här till fisk eller kött...grönsaksbiffat...lite smulad fetaost och oliver...till allt man kan tänka sig helt enkelt *ler* bara fantasin sätter gränser...

Hoppas detta bringade lite klarhet för er som vill försöka själva!!

Lycka till.