Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 så jag kan numera titulera mig som caféägarinna :)

torsdag, januari 28, 2016

en semla är en semla?

Idag är det ju modernt att göra om semlor på alla möjliga sätt, jag har hitills sett minisemlor, wienersemlor, semletårtor, to-gosemlor, korvbrödssemlor, jordgubbssemlor, chokladsemlor, lakrits&citronsemlor, jättesemlor och räksemlor. Såg en artikel om en avart med sesamfrön på och fylld med köttfärs, sallad, gurka, tomat, lök och dressing också...

Mitt i detta insåg jag ju att jag måste också göra en egen nysemla och efter lite bollande med broderskapet hade vi skapat en tacosemla och Yngste sonen fick bli försökskanin idag :)



TACOSEMLA

till varje semla behövs:

1 fralla av valfri sort
tacofärs (funkar med vilken sort man tycker bäst om-köttfärs, quornfärs, nötfärs...)
riven ost
salsa el tacosås
creme fraiche
ev parmesanost

Dela brödet och gröp ut en del av innanmätet, lägg i tacofärsen och strö över riven ost, lägg på bakplåtspappersklädd plåt med locket vid sidan om, strö ost över locket också.
Grädda i ugn (225 grader) tills osten smält och fått lite färg.
Klicka på creme fraiche och salsa/sås, lägg på locket och strö ev över lite nyriven parmesan.

Min första tanke var att göra en gucamole och spritsa på som "grädde" men eftersom sonen inte är så förtjust i det blev det creme fraich istället.

Servera med en god sallad :)

**************************************************

Sen blev nästa fundering -heter det semmeltankar eller semletankar om man tänker på semlor?