Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

söndag, september 23, 2007

Grönsaksmuffins...

Grönsaksmuffins har varit väldigt eftertraktat...eller...iaf receptet och jag vet att jag lovat bort det via bloggen. Detta har dock varit behäftat med viss problematik då min dator och dess delar inte varit intresserade av att samarbeta med mig.


För X antal veckor sedan hade vi ett gäng glada tjejer som åt enas variant av fiskgryta och till den hör det grönsaksmuffins. Dagen efter var det en svampsoppa med rotsaker som fick sällskap av samma typ av muffins. De är lika bra som tillbehör på en buffé, till picknickens sallad eller bara som ett matigare mellanmål. Ibland stoppar jag i vad som finns hemma men någon form av ost bör det vara i, iallafall enligt mig. Oliver är jättegott, soltorkade tomater likaså...


"originalreceptet"

1 rödlök
1 röd paprika
100 g färsk paprika
50 g smör eller olja
6 dl vetemjöl (eller ännu hellre speltvete)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt (jag använder örtsalt)
4 ägg
2 dl cremé fraiche
150 g fetaost
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och grovhacka löken, kärna ut paprikan och skär den i bitar. Fräs grönsakerna i smöret (el oljan) i en panna.
Blanda mjöl, bakpulver och salt, vispa ihop ägg och cremé fraiche. Låt osten rinna av. Rör ihop allt och klicka sen ner smeten i pappersformar, jag använder vanliga bullformar och får då ungefär 24 muffins, tar man amerikanske muffinsformar blir det ca 12 st.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Goda både ljumna och kalla.