Men...banansylt är väl inte det man oftast hittar i butikshyllorna...om man inte kikar i hyllan för sylt o sånt på Kaféet med stort K (Grindsmossens Kafé) såklart. För er som inte har vägarna förbi Tostared så bjuder ena på en enklare variant av vårt recept:
Banansylt
8-10 ekologiska bananer, gärna aningens övermogna
1 ekologisk citron
1-2 dl socker (gärna råsocker även om färgen på sylten blir lite mysko)
ca 1 tsk färskriven ingefära
½ dl vitt vin
ev 2 tsk vit rom
Mosa bananerna, skala citronen(efter att ha tvättat den noga), finhacka sen skalet och pressa sen saften ur citronen.
Koka allt utom rom på svag värme ca 15 minuter...smaka av o kolla att den är tillräckligt söt, söta ev mer eller tillsätt rom om den är för söt. Häll på varma atamonsköljda burkar. Förvara mörkt o svalt.
För att sen kunna gotta sig riktigt bakar man en rulltårta efter ett bra recept, mitt har jag hittat i "Sju sorters kakor".
Rulltårta
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Sätt ugnen på 250 grader (200 grader i varmluftsugn)
Vispa ägg o socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten och tillsätt mjölken.
Bred ut på bakplåtspapper i långpanna (30*40 cm).
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Sockra på den varma kakan och vänd upp den på smörpapper, bred på sylten och rulla ihop den så fort som möjligt för att slippa sprickor. Låt kallna.

antingen som den är eller dekorera upp den med smörkräm o grädde och annat pynt till en bakelse....