Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

fredag, mars 21, 2008

Vårgrön laxfilé

Nu när vår påsk blev vit med snöstorm fick jag fixa till vårgrönskan på eget vis. Långfredagen innebar att jag oväntat blev ledig vilket innebar att det fanns lite mer tid att lägga på matlagningen...lillkillen åt så han nästan mådde illa och det räknar jag som högsta betyg. *ler*

Laxfilé med vårgrönt täcke 4 port.

4 st portionsbitar av laxfilé, helst skinnfria
100 g philadephiaost med vitlök och örter
50 g pestoost
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ungssäker form, salta och peppra, bred sedan philadephiaosten över och toppa med riven pestoost. In i ugnen i ca 15 min.

Sås:
1 burk creme fraiche (2 dl)
100 g philadelphiaost
50 g finriven pestoost
salt och peppar

Blanda allt i en skål, micra i ca 2 minuter så osten smälter ut lite, såsen åt vi kall till maten (resterna blir en fantastisk salladssås)

Till detta åt vi kokta rotsaker -dvs kålrot, palsternacka, morot och potatis i bitar som fått koka mjuka- samt ruccolasallad, gurka och tomat...lite rödlök i skivor hade nog höjt det hela lite till.

Glad påsk!!

Inga kommentarer: