Laxfilé med vårgrönt täcke 4 port.
4 st portionsbitar av laxfilé, helst skinnfria
100 g philadephiaost med vitlök och örter
50 g pestoost
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ungssäker form, salta och peppra, bred sedan philadephiaosten över och toppa med riven pestoost. In i ugnen i ca 15 min.
Sås:
1 burk creme fraiche (2 dl)
100 g philadelphiaost
50 g finriven pestoost
salt och peppar
Blanda allt i en skål, micra i ca 2 minuter så osten smälter ut lite, såsen åt vi kall till maten (resterna blir en fantastisk salladssås)
Till detta åt vi kokta rotsaker -dvs kålrot, palsternacka, morot och potatis i bitar som fått koka mjuka- samt ruccolasallad, gurka och tomat...lite rödlök i skivor hade nog höjt det hela lite till.

Glad påsk!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar