Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

måndag, augusti 17, 2009

Majonäs...

Vi gjorde majonäs på:

10 äggulor
1,5 dl svensk senap
2 liter olja

smaksatte den med lite ättika (2-3 msk ättikssprit), svartpeppar o salt. En matsked vatten för att "stanna" den...

Till Aiolin smaksatte vi allt med riven vitlök och tog undan hälften innan vi smakade av med mer salt o peppar... inga konstigheter där...

I den andra hälften hade vi finhackad röd chili och lite ketchup (mest för färgen) innan vi smakade av även den med salt o peppar...

Passade väldigt bra till räkorna...

Inga kommentarer: