För tillfället bakar jag muffins på längden och tvären :) tänkte bjuda på fina cupcakes på mitt födelsedagsfirande nu i februari och letar efter de ultimta muffinsen till detta... Har hittat tre favoriter så här långt, får se om det blir någon/några utav dem... tyvärr har kameran glömts bort men bilder kommer nästa gång de bakas.
Först ut blev muffinsen som av sonen kallades "utan allt" -de var både ägg och laktosfria *S*
Mixa 150 gr mörk choklad i matberedare, tillsätt 1,5 dl strösocker, 1 msk bakpulver, 1 msk vaniljsocker, 1 krm salt, 0,5 dl rapsolja, 3 dl vetemjöl och 2,5 dl havregrädde och kör till en jämn smet.
Fördela i muffinsformar o grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.
Sen blev det bananmuffins och de är nog sonens favorit :)
Vispa 130 gr smör med 170 gr socker (gärna råsocker) tillsätt 2 ägg och vispa tills det är fluffigt.
Skiva i två mogna bananer och vispa sönder skivorna med elvispen.
Blanda 230 g vetemjöl med 2 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker och tillsätt det till banansmeten.
Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.
tredje alternativet är Hawaiimuffins med ananas o kokos:
Vispa 130 gr smör med 170 gr socker (gärna råsocker) tillsätt 2 ägg och vispa tills det är fluffigt.
Tillsätt 350 gr krossad ananas (som fått rinna av lite)
Blanda 230 g vetemjöl med 100 g riven kokos, 2 tsk bakpulver och 1 msk vaniljsocker och tillsätt det till ananassmeten. Tillsätt ev lite spad från ananasen som det blir väldigt tjockt.
Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.
Eftersom det inte blev några muffinsbilder får ni en vinterbild istället
onsdag, februari 03, 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
vad jag letade efter, tack
Skicka en kommentar