Paj måste ju vara skalmat -man lägger maten i ett pajskal???
Skämt åsido -ja, jag vet att jag är rätt trött och då blir humorn därefter...
Idag kokar jag soppa :)
Har ett lite småhemligt projekt på gång och då kom konstaterandet om att soppa är gott upp.
I nästa andetag konstaterade vi att vi äter alldeles för lite soppa i förhållande till hur gott det är.
Och hur enkelt och billigt det kan vara.
För att återknyta till skalmaten:
idag kokar jag soppa på räkskal :)
Jag hade faktiskt varit förutseende nog och fryst in en påse räkskal efter en räkafton -jag hade dock missat att märka upp sagda påse så det kunde gått riktigt illa om jag fått för mig att ha frysta räkor till något... *mindnote -märk upp förpackningar i frysen, du kommer INTE ihåg vad det är sen!!!
Åter till min soppa som blir en riktig budgetvariant om man vill :)
Räksoppa på ett skal ;)
nej, det här är inte soppan -det är det man silar bort :P
ca 1 l räkskal
1 stor gul lök
1 morot
1 palsternacka
1½ tsk dillfrön
en knivsudd cayennepeppar
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1½ dl grädde el mjölk
1½ dl vitt vin el vatten+1 tsk vinäger
½ l vatten
Hacka löken och stek den mjuk i oljan, tillsätt räkskal och tomatpuré och låt det fräsa en liten stund. Häll sen i morot, palsternacka, dillfrön, cayenne, grädde, vin och vatten och låt det hela koka i 10-minuter.
Sila ifrån soppan. Red den ev med 2 msk maizena (rör ut maizenamjöl i ½ dl vatten, häll i den varma soppan under omrörning och låt koka upp igen)
Smaka av med salt och peppar. Vill man lyxa till det på allvar kan man ha i nån matsked Brandy...
Servera med creme fraiche, ev några räkor och lite dill.
Vitlöksbröd är supersmarrigt till :D
Så såg soppan ut när den var klar...
torsdag, september 22, 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar