Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

måndag, augusti 04, 2014

mjölfritt bröd

eller, kanske inte riktigt mjölfritt men utan vetemjöl och sånt som man vanligtvis bakar bröd på.
Jag tål inte stärkelse så himla bra så jag måste hitta egna vägar för att få sånt man längtar efter ibland.

Favoritknäcket:

1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,75 dl linfrön
2 tsk fiberhusk
0,5 dl maizena (el rismjöl, pofiber...)
0,5-1 tsk salt (efter smak)
0,5 dl rapsolja
1,5 dl kokande vatten

Blanda ihop allt och bred ut tunnt på bakplåtspapper, det bör täcka en hel plåt.
Grädda ca 1 timme i 150 grader varm ugn.

Jag ska testa att smaksätta det med soltorkad tomat, örtolja, örter... lite lätt beroendeframkallande.


**************

Ibland blir man sugen på mjukt bröd, här är ett alternativ:

50 gr matfett
2 ägg
2 dl yoghurt(turkisk) el kvarg
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
ev ½ dl pofiber

Blanda matfett, ägg, och yoghurt, rör sen i de torra ingredienserna. Låt smeten stå och svälla i ca 15 minuter.'
Forma platta bollar (eller avlånga om du vill ha korvbröd osv...) Grädda i 175 grader 15-20 minuter.

Inga kommentarer: