eller, kanske inte riktigt mjölfritt men utan vetemjöl och sånt som man vanligtvis bakar bröd på.
Jag tål inte stärkelse så himla bra så jag måste hitta egna vägar för att få sånt man längtar efter ibland.
Favoritknäcket:
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,75 dl linfrön
2 tsk fiberhusk
0,5 dl maizena (el rismjöl, pofiber...)
0,5-1 tsk salt (efter smak)
0,5 dl rapsolja
1,5 dl kokande vatten
Blanda ihop allt och bred ut tunnt på bakplåtspapper, det bör täcka en hel plåt.
Grädda ca 1 timme i 150 grader varm ugn.
Jag ska testa att smaksätta det med soltorkad tomat, örtolja, örter... lite lätt beroendeframkallande.
**************
Ibland blir man sugen på mjukt bröd, här är ett alternativ:
50 gr matfett
2 ägg
2 dl yoghurt(turkisk) el kvarg
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
ev ½ dl pofiber
Blanda matfett, ägg, och yoghurt, rör sen i de torra ingredienserna. Låt smeten stå och svälla i ca 15 minuter.'
Forma platta bollar (eller avlånga om du vill ha korvbröd osv...) Grädda i 175 grader 15-20 minuter.
måndag, augusti 04, 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar