Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

torsdag, november 29, 2007

Tassar...

Datavärlden har bråkat med ena så det har itne blivit mkt bloggande senaste månaden...men det ska väl tas igen nu när julen nalkas *S*

Finns många recept att dela med sig utav...tror att jag börjar med yngste sonens favoritkakor, det värsta är att de hinner aldrig fotograferas för de tar slut alldeles för fort...

Tassar
2 1/4 dl socker
200 gr smör el margarin
5 3/4 dl vetemjöl
2 1/2 dl russin
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat

Rör smör och socker pösigt (tips byt gärna ut 50 g smör mot rapsolja för att få mörare kakor)
Blanda samman russin, mjöl, kanel och bikarbonat i en bunke.
Rör ner mjölblandningen i smöret och arbeta allt till en smidig deg.
Rulla kulor av degen och gör fördjupningar med ena handens tumme, pekfinger och långfinger (tassavtryck), det blir ca 50 st.
Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 200 graders ugn tills dew fått lite färg ca 14 minuter...

Hoppas ni tycker lika mkt om dem som vi gör...