Så det är bara att ta fram kastrullen, sockret, sirapen och allt det andra och sätta igång...och sen ha karaktär att inte äta upp allt direkt...
I min knäck har jag rostade solrosfrön istället för hackad mandel eller nötter, ur allergisynpunkt är det mycket bättre för det finns få som är allergiska mot solrosfrön (jag har iallafall inte stött på någon än).
Man rostar dem i en torr panna och har jättekoll för när det väl börjar rosta går det fortare än man tror...
Även i mysli kan man ersätta nötter med rostade solrosfrön..och i småkakor...
MIN "HEMLIGA" KNÄCK

50 g smör (använder du osaltat smör krävs det nästan 1 krm salt också)
3 dl strösocker
0,5 dl honung
1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde (för en laktosfri kan man använda oatly vaniljvisp)
1 msk vaniljsocker
Koka allt i en tjockbottnad kastrull till 130 grader(det blir ganska hård knäck, för mjukare räcker det med 125 grader), att använda en sockertermometer gör allt så mycket enklare så det är en bra investering. Rör så lite som möjligt i knäcken när den kokar så minskar risken för att sockret kristalliserar sig.
Häll i 2 dl rostade solrosfrön och häll sedan allt i ett oljat litermått. Sedan är det bara att portionera ut i knäckformar eller smörpapper format till strutar om man vill göra knäckklubbor(givetvis måste man då också sätta i en lite pinne innan knäcken stelnat helt.
Låt kallna och förvara dem sedan i rumstemperatur, kondensen i kylskåpet kan göra att de smälter.
Numera finns min blogg i
Tostared på bloggkartan.se