Idag det det då:

1 dl havregryn
1½ dl vatten eller mjölk få stå till sig medan man fräser
1 finhackad gul lök (anledingen till att lök ska stekas är att den krymper när den tillagas och det blir hål i biffarna om man har den rå i smeten)
50 g finstrimlad bacon
ev en vitlöksklyfta när löken är mjuk och baconet fått lite färg häller man det i havregröten. Tillsätt ½ tsk svartpeppar o 1 tsk salt...låt svalna en aning innan man tillsätter
400 gr blandfärs.
Forma sedan biffar av önskad storlek, lägg på bakplåt med folie på (lättare disk sen då) och in i varm ugn (200 grader) i ca 20 minuter (medan potatisen kokar...)
Champinjonsås med Bacon
½ finhackad gul lök och
50 gr finstrimlat bacon fräses tills löken börjar mjukna, Tillsätt sedan
150 g chaminjoner i lagom stora bitar (brukar oftast dela medelstora svampar i 4 delar)
När Svampen mjuknat något häller man över 2 dl mjölk och låter det puttra en stund. Red ev såsen på önskat vis...smaka av med salt och peppar och några matskedar creme fraiche...
Råstekt majs
Skär av majsen från 2 majskolvar (efter att du plockat av blad och trådar).
Fräs ½ finhackad gul lök i lite smör och tillsätt sedan majsen, ev en vitlöksklyfta...låt fräsa tills det riktigt knäpper i majsen, smaka av med salt och peppar och en driva finhackad persilja om så önskas (min persilja var tyvärr slut så vi tog enligt sonen en fnutt spiskummin)
Detta åt vi med kokt potatis och kokta morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar