Sååå... är festandet slut för den här gången. Sonen är 18 o åker snart hem till sin far i sällskap med dottern, kvar blir en mamma som får ta hand om disk o allt annat :) matrester blev det dock inga -både mina bröder o mina söner äter som vargar :)
Igår blev det grillat av olika slag med pastasallad (jag gillar det) och ett gäng olika dressingar eftersom det fanns en del matallergier att ta hänsyn till... Tårtan tog vi igår o den var både ägg, nöt och laktosfri :) receptet på tårtbotten kommer om någon ber om det ;)
Idag har vi ätit hamburgare -med egenbakade hamburgerbröd och det var nog en himla tur att bröden fotograferades innan grillen tändes för sen försvann liksom allt, hann inte få en enda bild på nån hamburgare... 100% nötkött formades till biffarna o på med egenblandad grillkrydda när de lades på grillen. Sallad, tomat, rödlök o ett gäng olika dressingar fanns till också.
Hamburgerbröd a la ena
2 dl kokt quinoa
3 dl ljummet vatten
25 gr jäst
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 tsk sirap
½ msk fiberhusk
5 dl rågsikt
3-5 dl vetemjöl
Degen ska vara hanterbar men ändå lite kladdig, knåda den väl i maskin, jäs 1 timme. Baka ut som tekakor ungefär, jag får ca 16 bröd av denna degen men det beror ju på hur stora man gör dem, jäs igen, gärna 1 timme till. Pensla med uppvispat ägg o strö på sesamfrön om du vill.
Grädda i 15-20 minuter i 175 grader.
söndag, maj 17, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar