Kärt barn har många namn :)
Ett recept från nyårsminglet som jag faktiskt har glömt att blogga *erkänner*
Men, bättre sent än aldrig!!
Cheesecake med skaldjur
Botten:
75 g smör
200 g kavring
Fyllning:
200 g philadelphiaost
2,5 dl kesella
2 dl crème fraiche
200 g skalade räkor
200 g crabfish (eller skalade kräftstjärtar)
1 liten rödlök
1 knippa dill
1/2-1 tsk cayennepeppar
2 lime
salt och nymalen svart- eller vitpeppar
100 g röd rom
Smält smör och låt svalna. Smula brödet och kör med smör i mixer. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Ställ in i kylen, i minst en halvtimme.
Rör osten mjuk tillsammans med kesella och crème fraiche. Skär räkor och crabfish (alt.kräftstjärtar) i mindre bitar. Skala löken och hacka väldigt fint. Hacka dillen fint. Blanda alltsammans och smaksätt med cayenne, rivet skal och saft från lime. Smaka av med salt och peppar.
Bred fyllningen över botten. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 3-4 timmar. Dekorera med rom och dill före serveringen. Jag bredde ut ett tunt lager rom över hela kakan innan jag skar upp den, man kan också med fördel garnera med lite citron- eller lime-bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar