Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

tisdag, april 13, 2010

Gottegrisens Hallonflarn

En variant på en mycket uppskattad kaka som tyvärr har ett hemligt recept :)

Flarn:
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl flagad mandel (ca 5o g)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde

Fyllning:
60 gr gelehallon
0,5 dl kokande vatten
1,5 dl vispgrädde
ev röd karamellfärg

Börja med fyllningen, den behöver stå kallt minst 2 timmar.
Smält gelehallonen i kokande vatten och blanda i grädden. Låt stå kallt tills det är en geleaktig klump ;) Det gör inget om den står i över natten eller ett par dagar (men ha den i en lufttät burk i kylen då så den inte tar smak av annat)

Sätt på ugnen på 225 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan i sirap, grädde samt det varma smöret. Rör ihop allt snabbt och bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i 9 minuter.
Låt kallna helt.

Vispa hallongrädden hårt, tillsätt ev lite karamellfärg om du vill ha den mer rosa.

Dela flarnet på mitten och bred grädde över en halvan, lägg på den andra halvan och låt det hela står kallt tills grädden satt sig igen (man kan skära upp den direkt men det blir lite kladdigare då *S*)
Vill man h riktigt fina bitar låter man den stå i frysen en stund innan man skär upp den i bitar (jag får ut ca 12-5 bitar)

1 kommentar:

Anonym sa...

hmm, lyxig stenkaka. =)