jag vet att det är länge sen sist... men det finns hopp för framtiden :)
Haremsgryta
700 g kycklingfilé
2-4 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 gul lök
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl buljong (grönsaks eller kyckling)
2 tsk soja
2 tsk sambal oelek
1 msk honung
0,5 tsk färsk riven ingefära
skal och saft från 0,5 citron
200 gr (½burk) kikärtor
0,5 dl hackad persilja
0.5 citron i klyftor (valfritt *S*)
Bryn kycklingen tillsammans med hackad lök och krossad(riven, pressad) vitlök och salt.
Koka ihop övriga ingredienser ett par minuter och tillsätt sedan kyckling och lök samt kikärtor och låt det puttra ca 10minuter.
Smaka av, ev kan det behövas mer salt...
Tillsätt persiljan och citronklyftorna precis innan servering.
Servera med couscous, grönsallad samt en svalkande yogurtdressing.
Couscous på mitt sätt:
3 dl couscous
3 dl äppeljuice eller flädersaft (lite starkare än när man dricker den)
1 msk rapsolja
0.5 dl russin
0,5 dl torkade aprikoser i bitar
0,5 tsk salt
lite curry och kardemumma
0,5 dl rostade solrosfrön (om du vill)
Koka upp äpplejuicen, blanda couscous med rapsolja, salt och dofta över lite curry och kardemumma. Häll över den kokande juicen och rör om, låt stå ca 5 minuter och tillsätt sedan russin och aprikoser. Strö ev över solrosfrön vid servering.
Yogurtdressing
1,5 dl yogurt (turkisk eller grekisk)
skal av ½ citron
1 krm paprikapulver
0,5 tsk torkad mynta
1 tsk socker el honung
salt o peppar
Blanda allt och låt stå minst en halv timme innan servering, gärna längre.
tisdag, november 09, 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar