torsdag, november 25, 2010
Julpyntade biscottisar
Skulle baka polkagrisbicottis igår men insåg rätt snart att det enda i polkagrisväg som fanns här hemma var dotterns födelsedagsklubba och ett par stänger med smultron, fläder och passionfruktssmak.
Valet föll på smultronstången då den var vacker randig i grönt och rött. Smaken blev dock lite svag men god ändå :) tror att receptet gör sig bättre med vanliga pepparmintssmakande grisar.
Polkagrisbisottis 40-50 skorpor
75 gr mjukt smör
2 dl socker
3 ägg
6-7 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
1½ dl krossade polkagrisar, ca 50 g
Vispa ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten.
Blanda till sist ner polkagriskrosset.
Dela degen i 4 delar och rulla till längder, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt med ca 5 cm mellanrum oc hplatta till dem lite.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Ta ut plåten och skär dem genast i bitar och ställ tillbaks i den avstängda ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar