Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

torsdag, november 25, 2010

Julpyntade biscottisar


Skulle baka polkagrisbicottis igår men insåg rätt snart att det enda i polkagrisväg som fanns här hemma var dotterns födelsedagsklubba och ett par stänger med smultron, fläder och passionfruktssmak.
Valet föll på smultronstången då den var vacker randig i grönt och rött. Smaken blev dock lite svag men god ändå :) tror att receptet gör sig bättre med vanliga pepparmintssmakande grisar.


Polkagrisbisottis 40-50 skorpor

75 gr mjukt smör
2 dl socker
3 ägg
6-7 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
1½ dl krossade polkagrisar, ca 50 g

Vispa ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten.
Blanda till sist ner polkagriskrosset.
Dela degen i 4 delar och rulla till längder, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt med ca 5 cm mellanrum oc hplatta till dem lite.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Ta ut plåten och skär dem genast i bitar och ställ tillbaks i den avstängda ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen.

Inga kommentarer: