onsdag, november 24, 2010
Vad gör man med glögg man inte gillar??
Vi kör lite glöggproving jag och Lukas... Den barntillåtna varianten.
Hittills är det "Saturnus GodJulGlögg" som leder.
Den är i och för sig väldigt söt men det är ju å andra sidan all alkoholfri glögg...
Årets bottennapp blev Dufvenkroks Chilichokladglögg som var alldeles fel i smaken -för sötsliskig, chokladen kändes enbart syntetisk och chilieftersmaken var liten och relativt angenäm om det inte varit för övriga glöggkryddor...
Men så var det ju vad man gör med resten av glöggen som man inte vill dricka upp. Vi hällde den i en muffinssmet och fick riktigt goda glöggmuffins :)
GLÖGGMUFFINS ca 50 st små
250 g mjukt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl glögg
9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda torra ingredienser och tillsätt dem samt glöggen till äggsmeten.
Rör till en slät smet.
Fördela i muffinformar, för bästa resultat fyll dem inte till mer än hälften.
Grädda i 175 grader 12-15 minuter.
Jag hade lite glöggmarinerade russin som jag la i hälften av mina muffins för lite variation... man kan säkert lägga aprikoser och annan torkad frukt i glögg eller annan sprit ett par dygn och använda om man vill det...
Julbaket är med andra ord igång här :)
Kan ju också bero på att jag köpt mig en ny bakmaskin som snällt knådar mina degar och vispar min smet...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar