Jag drar igång med julmatsfixeriet lite tidigt iår, kanske till hjälp för någon :)
Det blir en ny variant på rödkålen, blev lite sugen på nya smaker...
RÖDKÅL
1 litet rödkålshuvud (lite drygt ett kilo) som finstrimlas -osthyveln är ett strålande redskap för detta!!
2-3 gula lökar i fina strimlor
fräs allt detta i ~50 g smör el olja tills det mjuknar, det ska inte ta färg
tillsätt sedan:
2-3 apelsiner utan skal i bitar
3-4 msk äppelcidervinäger
2 lagerblad
2-3 stjärnanis
2 hela kanelstänger (ca 5 cm långa)
1 dl russin
2 flaskor julmust (á 33 cl)
2,5 dl glögg
~3 dl vatten
3 buljongtärningar (jag använder alltid grönsaksbuljong)
om man vill kan man byta ut vattnet o buljongtärningarna mot skinkspad
låt allt puttra under lock i ca 1 timme, rör då och då
smaka sen av med salt o peppar...ev lite vinbärsgele om du vill ha den ännu sötare...
sen bör den stå o dra till sig ett dygn eller två för att bli riktigt god...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar