Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

tisdag, december 21, 2010

21 december -snowy road

jo, så är det... vägarna är snöiga som bara den.
Har varit en sväng till Falköping och hämtat dotter samt festat på ostbuffén på Falbygdens ost (självklart inhandlades en massa goda ostar också)

Väl hemma hade jag tänkt mig att göra en Rocky Road men fastnade i snön så att säga och skapade mig en "snowy Road" istället. Receptet kommer här.
2 dl torkade tranbär
1 dl gula russin
1 dl grovhackad mandel
1 dl grovhackade pecannötter
2 dl minimarchmallows (eller delade stora)
rivet skal av 1 apelsin
350 g smält vit choklad
½ dl kokosflingor

Blanda allt utom kokosen och tryck ut i en form täckt med plastfolie. Strö över kokos och låt det stelna helt. Skär i bitar och njut :)

2 kommentarer:

Margaretha sa...

Hej där !!
Så roligt att jag hittade hit !!
Jag sökte på långkokt högrev och här e jag... :o)
Var med kompisar på vinbaren Barrique i Göteborg innan jul och där åt vi långkokt högrev så mör att det blev knäpptyst runt bordet.... Jag skall ha gäster nästa fredag så jag tänkte faktiskt testa ditt recept....fast på mitt eget vis naturligtvis...jag är inte känd för att kunna följa ett recept...hehe.
Jag har kollat runt lite i din blogg...mycket trevlig läsning.
Kan berätta en rolig sak om vår lulafton... Kloickan halv nio ringde det från mammens jobb... En stackars Indier hade blivit strandsatt in stan pga snön i Europa... Han blev snabbt inbjuden till oss naturligtvis....innan jag började fundera på om ett svenskt julbord passar en Indier...?? Efter lite deetektivarbete meddelade mannen med ett snett (o nervöst) leende att han var VEGETARIAN!!! Hahaha....hjälp!!
Jag åkte och panikköpte två kassar med grönsaker och julbordet utökades raskt med saffransrisotto med babyspenat och ett stort fat med wockade grönsaker. Han var så tacksam och sa efteråt att denna aftonen skall han minnas hela livet....Hehe..det gör nog jag också !!!
Gott slut och Gott nytt år !!!

ena sa...

Så kul att du hittat hit, det finns uppenberligen många olika vägar ;)
Och vilken underbar historia, förstår att ni kommer att kommer minnas denna afton med ett varmt leende.
Tack för att du delar med dig!!!