Min pumpasoppa är en som mest kan liknas vid en väldigt mild och god tomatsoppa :)
Det går givetvis att stoppa i ännu mer pumpa om man har gott om det.
Stek ett gäng pumpatärningar, krydda med vitlök, citron, salt och peppar och ha som en topping -kanongott!!!
PUMPASOPPA (6-8 port)
2 gula lökar
600-700 gr pumpakött (utan skal och kärnor etc)
5 morötter
1 l tomatjuice
2 tsk salt
peppar
1 vitlök solo
3 msk torkad persilja
½ l vatten
½ l vispgrädde
ev lite chilipulver
Grovhacka löken och stek den mjuk i lite rapsolja, den ska inte ta färg.
Tillsätt pumpa och morötter skuret i bitar samt vitlöken finhackad eller riven och persilja.
Häll sedan på tomatjuice och vatten samt salta. Koka tills morötter och pumpa är helt mjuka, ca en halvtimme. Tillsätt mer vatten under tiden om det behövs, det ska täcka alla grönsaker hela tiden.
Häll på vispgrädden, mixa eller mosa soppan (beroende på hur slät du vill ha den) och smaka av med peppar, ev chili och salt.
Toppa med creme fraiche, knaperstekt bacon, fetaost, pumpatärningarna eller vad du känner för ;)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar