Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 så jag kan numera titulera mig som caféägarinna :)

lördag, december 03, 2011

3 december

Idag blir det inga bilder och inga beprövade recept utan lite som jag kanske ska testa :) (sen att jag lovat att dela med mig av recepten motiverar att blogga dem innan de testas *S*)

gissa temat ;)

Fudge med ingefära

350 g socker
50 g klar honung
50 g smör
1½ dl kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
75 g syltad ingefära

Värm allt utom ingefära och vaniljsocker försiktigt i en kastrull. Inte för varm platta. Koka upp, täck med lock och koka i 3 minuter.
ta av locket och koka till 116 grader. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt ingefära och vanilj. Rör massan tills den ljusnat något, men inte för mycket.
Häll fudgen i en smörad form och kyl.
Skär i bitar och förvara mellan smörpapper i en tät burk.

******

Mandelkluster i söta omslag


100 g flagad mandel
150 g fin mörk choklad
2 msk fint hackad kanderad ingefära

Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den är mycket lätt brynt.
Smält den hackade chokladen i ett vattenbad.
Rör ner mandel och ingefära och fyll blandningen i knäckformar.
Garnera ev med strösselstjärnor el liknande (skär stjärnor av ingefära och vänd i socker)
Ställ i kyl för att stelna.

*****

Inga kommentarer: