gissa temat ;)
Fudge med ingefära
350 g socker
50 g klar honung
50 g smör
1½ dl kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
75 g syltad ingefära
Värm allt utom ingefära och vaniljsocker försiktigt i en kastrull. Inte för varm platta. Koka upp, täck med lock och koka i 3 minuter.
ta av locket och koka till 116 grader. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt ingefära och vanilj. Rör massan tills den ljusnat något, men inte för mycket.
Häll fudgen i en smörad form och kyl.
Skär i bitar och förvara mellan smörpapper i en tät burk.
******
Mandelkluster i söta omslag
100 g flagad mandel
150 g fin mörk choklad
2 msk fint hackad kanderad ingefära
Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den är mycket lätt brynt.
Smält den hackade chokladen i ett vattenbad.
Rör ner mandel och ingefära och fyll blandningen i knäckformar.
Garnera ev med strösselstjärnor el liknande (skär stjärnor av ingefära och vänd i socker)
Ställ i kyl för att stelna.
*****
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar