Mitt i detta insåg jag ju att jag måste också göra en egen nysemla och efter lite bollande med broderskapet hade vi skapat en tacosemla och Yngste sonen fick bli försökskanin idag :)
TACOSEMLA
till varje semla behövs:
1 fralla av valfri sorttacofärs (funkar med vilken sort man tycker bäst om-köttfärs, quornfärs, nötfärs...)
riven ost
salsa el tacosås
creme fraiche
ev parmesanost
Dela brödet och gröp ut en del av innanmätet, lägg i tacofärsen och strö över riven ost, lägg på bakplåtspappersklädd plåt med locket vid sidan om, strö ost över locket också.
Grädda i ugn (225 grader) tills osten smält och fått lite färg.
Klicka på creme fraiche och salsa/sås, lägg på locket och strö ev över lite nyriven parmesan.
Min första tanke var att göra en gucamole och spritsa på som "grädde" men eftersom sonen inte är så förtjust i det blev det creme fraich istället.
Servera med en god sallad :)
**************************************************
Sen blev nästa fundering -heter det semmeltankar eller semletankar om man tänker på semlor?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar