Har lämnat västra götaland och Kaféet och bor numera i skåne, kan ju tillägga att kaféet är mkt saknat, kändes ju mångt och mycket som mitt eget -hoppas Barbara kan hålla köket uppe själv *ler*
Har blivit lite lite matbloggat i sommar men livet har liksom kommit ivägen, varit en turbulent sommar innan ena kom fram till hur hon ville ha det och det innebar ju då en flytt ner till Skånelandet.
Hade ju lovat recept på kirskål...kanske i senaste laget iår men jag lovar att det kommer ny kriskål nästa år!!
Några varianter: (egna och ärligt stulna;))
Kirskålsgratäng
1 liter späda blad av kirskål
8 skivor vitt bröd
3 ägg
1 dl mjölk
matolja
1/2 tsk salt
Skölj kirskålen, förväll och hacka bladen
Tärna brödet och bryn i lite matolja
Blanda mjölk, ägg, kirskål och salt
Smörj en gratängform, lägg i brödbitarna och häll över äggstanningen
Grädda i ugn (225 grader) i ca 15 minuter eller tills äggstanningen stelnat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Potatissallad med kirskål
späda blad av kirskål
kokt kall potatis
gräddfil
salt och peppar
förväll och finhacka kirskål, skär potatisen i mindre bitar blanda med gräddfilen och smaka av med salt och peppar. Kirskål har en rätt speciell smak så därför bör man prova sig fram hur mkt man vill ha i.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prova att ha i en tredjedel förvälld kirskål i nässelsoppan, det ger en lite friskare smak...man kan byta lite av nässlorna mot kirskål i nästan vilket nässelrecept som helst, däremot har jag inte provat att torka kirsen än...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hoppas nån annan blir lika biten på kirskål som jag är :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nu är det ju äppeltider så idag ska sonen och jag baka smulpaj, har lite funderingar om ändringar/utveckling av receptet men återkommer förhoppningsvis om det :)
Tills dess kan ni få ta del av bröllopstårtan ena gjorde i somras, hoppas brudparet inte misstycker
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar