Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

fredag, augusti 22, 2008

Så var jag skåning då...

Har lämnat västra götaland och Kaféet och bor numera i skåne, kan ju tillägga att kaféet är mkt saknat, kändes ju mångt och mycket som mitt eget -hoppas Barbara kan hålla köket uppe själv *ler*

Har blivit lite lite matbloggat i sommar men livet har liksom kommit ivägen, varit en turbulent sommar innan ena kom fram till hur hon ville ha det och det innebar ju då en flytt ner till Skånelandet.

Hade ju lovat recept på kirskål...kanske i senaste laget iår men jag lovar att det kommer ny kriskål nästa år!!

Några varianter: (egna och ärligt stulna;))

Kirskålsgratäng
1 liter späda blad av kirskål
8 skivor vitt bröd
3 ägg
1 dl mjölk
matolja
1/2 tsk salt

Skölj kirskålen, förväll och hacka bladen
Tärna brödet och bryn i lite matolja
Blanda mjölk, ägg, kirskål och salt
Smörj en gratängform, lägg i brödbitarna och häll över äggstanningen
Grädda i ugn (225 grader) i ca 15 minuter eller tills äggstanningen stelnat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Potatissallad med kirskål
späda blad av kirskål
kokt kall potatis
gräddfil
salt och peppar
förväll och finhacka kirskål, skär potatisen i mindre bitar blanda med gräddfilen och smaka av med salt och peppar. Kirskål har en rätt speciell smak så därför bör man prova sig fram hur mkt man vill ha i.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Prova att ha i en tredjedel förvälld kirskål i nässelsoppan, det ger en lite friskare smak...man kan byta lite av nässlorna mot kirskål i nästan vilket nässelrecept som helst, däremot har jag inte provat att torka kirsen än...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hoppas nån annan blir lika biten på kirskål som jag är :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nu är det ju äppeltider så idag ska sonen och jag baka smulpaj, har lite funderingar om ändringar/utveckling av receptet men återkommer förhoppningsvis om det :)

Tills dess kan ni få ta del av bröllopstårtan ena gjorde i somras, hoppas brudparet inte misstycker

Inga kommentarer: