Ännu ett trist inlägg utan bild...men, det är ett recept på begäran igen. Gjorde en kaneldoftande plommonsås till den helstekta kotlettraden på jobbet förra veckan som blev mkt uppskattad, lätt att göra är den dessutom :)
Plommonsås
500 g plommon, urkärnade i bitar
1 stor röd lök, finhackad
½ dl rödvinsvinäger
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk malen kanel
½ tsk grovmalen svartpeppar
Blanda allt i en gryta och låt smälta ihop på svag värme, låt sedan sjuda tills plommonen smält ihop helt, ca ½ timme. Späd ev med vatten om det behövs. Smaka av så det inte behövs mer salt, peppar eller kanel.
Serveras med fördel till fläskkött, vegetarisk mat o kanske kyckling...
En bra sås som passar både gluten och laktosallergiker.
torsdag, oktober 02, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Mmm, tack för att du lagt ut denna supergoda sås på din blogg! Jag har ju haft äran att få smaka den och längtar tills jag ska prova den hemma. Eva
Skicka en kommentar