Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

måndag, oktober 13, 2008

Direktöversatt cheesecake

Letade recept på cheesecake för ett tag sedan och hittade detta som jag direktöversatte med hjälp av Google...kan bara inte undanhålla er resultatet *asg*...mitt recpet kommer i slutet...
Men...är det någon som vet vad ett "USB-minne" motsvaras av som mängd i sverige..*fnissa* tror det här är perfekt måndagsläsning...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Key Lime Cheesecake med mango band
Gourmet, May 2002 Gourmet, maj 2002

I förra veckans inkarnation av detta recept, jag äntligen hade en chans att prova min unbearably söt nya mini-ostkaka stekpannor. Jag upptäckte att halvera receptet gjorts om 12 Minis (jag hade lite extra), förhoppningsvis till nytta för kommande mini-ostkaka strävar efter. När det gäller detta recept, jag skulle inte ändra en sak. Men var jag gift med någon som inte har (felaktigt) tror att kokos är onda, tror jag att lägga lite fint malda kokosnöt till skorpa (byta ut Graham smulor, om den är torr kokosnöt) skulle vara härligt, och sedan du kunde sjunga "sätta dig kalk i dig kokosnöt och ringa läkaren upp ..." under matlagningen, trots att (åter med mannen) inte alla kan glädjas åt ljudet av din eftermiddag låt till en ostkaka skorpa.
För skorpan
1 1/4 cups fina Graham kracker smulor (5 oz)
3 matskedar socker
1/2 USB-minne (1/4 kopp) osaltat smör, smält

För påfyllnin2 (8-oz) paket mjukost i rumstemperatur
1 cup plus 2 tablespoons sugar 1 kopp plus 2 matskedar socker
3/4 kopp färsk centrala lime juice (ansträngda från ca 1 1/2 lb Key Lime) eller flaska (Nellie och Joe's är underbar, som är Manhattan varumärke, om du kan hitta den)
1/2 kopp gräddfil
1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 matskedar alla ändamål mjöl
1/4 tsk salt
3 stora ägg

För påfyllning
2 företag-mogen mango
1 matsked färsk Key lime juice (spända) eller flaska
1/2 kopp kylda tunga grädde
1 matsked socker

Särskild utrustning: en 9 - 9 1/2-inch springform pan, en MANDOLIN eller andra justerbar-bladet skärmaskin

Gör crust: Värm ugnen till 350a ° F och smör botten och sidor av springform pan.

Rör ihop smulor, socker och smör i en skål med en gaffel tills kombinerade väl, och tryck sedan på ett jämt lager på botten och en tredjedel upp sidan av Pan. Baka botten i mitten av ugnen 8 minuter och låt svalna i Pan i ett rack.

Gör fyllning: Minska ugnstemperaturen till 325Â ° F.

Beat mjukost med en elektrisk mixer på medellång hastighet tills fluffigt och sedan slå på sockerLägg lime juice, gräddfil, och vanilj och slå tills slät. Blanda mjöl och salt vid låg hastighet, skrapa ner sidan som behövs, tills bara införlivats, sedan lägga ägg på en gång och blanda bara tills beaktades.

Häll fylla i jordskorpan och som springform pan i ett grunt bakning Pan. Baka kakan i mitten av ugnen tills som i centrum, 1 timme till 1 timme och 10 minuter. Cool helt i springform pan på rack. (Cake kommer att fortsätta att ställa in eftersom det svalnar.)

Kör en tunn kniv runt kanten på kakan och ta bort sidan av Pan. Om så önskas, överföring kaka med ett stort metallspateln till en servering plattan.

Gör Toppning: Peel mango och lämnar frukt hela, bit mycket tunt på längden (något mindre än 1 / 8 tum tjock) med MANDOLIN (använd försiktighet â € "skalade mango är halt). Halvera stora skivor på längden. Försiktigt slänga mango skivor med lime juice. (I stället skär skivor med en blomma-formade cookie cutter, tänkte de skulle vara lite neater för miniatyr kakor.)

Beat grädde med socker i en skål med elektrisk mixer tills det bara håller hård toppar, sedan spridas över början av ostkaka. Böjning och curling mango skivor, ordna dem decoratively över grädde.

Ostkaka (utan toppning) kan göras 1 dag före och kylda, omfattas. Om du vill kan sätta till rumstemperatur. Lägg toppning strax före servering.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Okej...hur gjorde jag då *s*
För det första saknade jag minicheescakeform...för det andra saknade jag kakform helt (så är det att försöka göra sig till hos faderskapet *s*) så det blev bakning i locken till två glasgrytor.

Citron/lime-chesecake

Botten:
10 st digestivekex i smulor och 50 g smält smör blandas och trycks ut i botten på en form (helst med avtagbara kanter). Grädda 5-7 minuter i 200 grader varm ugn.

Fyllning 1:
400 g färskost typ philadelphia
1 dl strösocker
saft o skal av 2 limefrukter
saft o skal av ½ citron
2 ägg

Blanda allt väl och häll över digestivbotten. Grädda ca 30 minuter i 175 grader.

Fyllning 2:
2 dl filmjölk
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

blanda och häll över kakan, grädda ca 15 minuter till. Ställ sedan kakan att svalna helt.

Topping:
saft o skal av 2 lime
saft o skal av ½ citron
1 dl strösocker
2 gelantinblad

Blötlägg gelantinbladen. Koka upp frukt med socker. Smält gelatingbladen i frukt och låt det hela svalna något innan det hälls över kakan. Ställ kylskåpskallt minst 6 timmar.

Servera med lättvispad grädde med lite vaniljsocker i.

Inga kommentarer: